Şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj ies la pensie. Bifează şase evadaţi în doi ani

Şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj ies la pensie. Bifează şase evadaţi în doi ani
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj va avea o nouă conducere începând din 1 septembrie 2016. Actualii şefi ies la pensie. Schimbările survin într-un moment neplăcut pentru imaginea IPJ Cluj şi anume, evadarea unui deţinut chiar din arestul instituţiei. Conducerea poliţiei judeţene exclude însă categoric orice legătură între cele două evenimente.

Amintim că un bărbat de 45 de ani din Covasna a evadat duminică, 14 august 2016, din centrul de reţinere şi arestare preventivă Cluj-Napoca. Acesta se afla în stare de arest preventiv pentru furturi din locuinţe. A fost prin trei zile mai târziu, pe o stradă din comuna Floreşti. Este al şaselea deţinut care evadează din arestul poliţiei clujene în decurs de doi ani.

Decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție Tudor Grindean cu Ministerul Afacerilor Interne - la data de 31 august 2016 a fost semnat de către preşedintele României, Klaus Iohannis, marţi, 16 august 2016.

Grindean se află la conducerea IPJ Cluj din septembrie 2013, după pensionarea de pe o zi pe alta a fostului şef Ioan Păcurar. Grindean a ocupat funcții de conducere în structura de combatere a crimei organizate (2001 - 2005), a fost șef al IPJ Alba în perioada 2005 - 2011 și, ulterior, a activat în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, ca director general adjunct.

Valentin Rusu a ocupat funcţia de adjunct al şefului IPJ Cluj din martie 2014. A mai fost şeful Serviciului de Investigații Criminale în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, şeful Biroului Furturi Auto în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj şi şef Birou de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, șeful Poliției municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, s-a pensionat în mai 2016, însă la începutul lunii august a câștigat concursul pentru funcția de director al Poliției Locale Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza