EducaTIFF deschide apetitul pentru film la TIFF cu o săptămână înainte de festival. Ce animaţii sunt proiectate

EducaTIFF deschide apetitul pentru film la TIFF cu o săptămână înainte de festival. Ce animaţii sunt proiectate
Avanpremiera celei de-a cincea ediţii a proiectului EducaTIFF de la festivalul de film Transilvania are loc între 20 şi 22 mai, anunţă azi organizatorii festivalului. Printre filmele care pot fi vizionate săptămâna viitoare se numără o animaţie nominalizată în acest an la Oscar.

 

Programul de educație cinematografică pentru elevi - EducaTIFF, dezvoltat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, prin intermediul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) include în acest an trei filme special alese pentru elevi, şi marchează astfel avanpremiera celei de a cincea ediţii EducaTIFF, ce va avea loc în cadrul TIFF 2013, ce e programat în perioada 31 mai - 9 iunie.

EducaTIFF este primul program de educaţie media şi cinematografică, ce a debutat la Cluj în 2009 cu scopul de a educa publicul tânăr şi foarte tânăr pentru arta cinematografică şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

Anul trecut, EducaTIFF s-a extins şi în Sibiu şi Bucureşti, iar în total în cele trei oraşe au asistat la proiecţii şi ateliere peste 2.700 de participanţi. „Anul trecut am avut cea mai bună ediție de până acum, cu un număr impresionant de participanți, ceea ce ne-a ambiționat să pregătim un program complex și pentru acest an. Elevii vor putea participa la diverse acțiuni adecvate vârstei lor, care să le dezvolte spiritul critic și cultura cinematografică, pasiunea pentru film, dorinţa de cunoaştere", a declarat Ramona Șărbu, coordonatorul programului EducaTIFF.

EducaTIFF are loc la cinematograful Victoria.

Luni, 20 mai, elevii din clasele VI-XII sunt așteptați la „ParaNorman", film de animație american, nominalizat la Oscar și Premiile BAFTA 2013 la categoria „Cel mai bun film de animație". Filmul prezintă povestea unui băiețel care poate să vorbească cu morții și trebuie să salveze un oraș de asediul fantomelor și al vrăjitoarelor.

Vezi trailerul:

Marți, 21 mai, elevii din clasele II-IV pot vedea „Freddy, față de broscoi", o animaţie daneză ce-i are în mijlocul acțiunii pe Victor și prietenii săi, amenințați constant de capcanele puse la cale de Freddy, zis „față de broscoi".

Miercuri, 22 mai, se proiectează „Pierdut în Africa", o dramă daneză recomandată pentru clasele V-XII și care îl prezintă pe Simon (11 ani), care călătorește împreună cu mama sa adoptivă în Kenya, ţara în care s-a născut şi unde pasiunea lui pentru fotbal îl conduce într-o aventură periculoasă.

Proiecţiile vor avea loc de la orele 10 şi 12. Filmele au subtitrare în limba română. Preţul unui bilet pentru elevi este de 5 lei.

Etichete
Comenteaza