Educație financiară în școlile clujene. Programul pilot va fi lansat în primăvara 2019

Educație financiară în școlile clujene. Programul pilot va fi lansat în primăvara 2019

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) va lansa, în primăvara anului viitor, un opțional de educație financiară în 10 școli din Cluj, urmând ca proiectul să fie extins din septembrie 2019 la mai multe grădinițe, școli, licee teoretice și industriale.

Proiectul, defăşurat în parteneriat cu BCR, îi va ajuta pe copii, încă de la cele mai fragede vârste, să cunoască importanța unei gestionări atente a banilor, fie că este vorba despre banii de buzunar primiți de la părinți, despre primul salariu, și până la un plan adecvat pentru pensie.

"Familiarizarea copiilor cu toate aspectele educației financiare este importantă. Programa, prin urmare, va fi adaptată de la copilul de grădiniță până la elevii de gimnaziu și de liceu, de la liceele teoretice sau liceele industriale. Proiectul pilot se va desfăşura în 10 școli, în primăvara următoare, în așa fel încât, începând din septembrie 2019, să putem să oferim copiilor o nouă materie, opționalul de educație financiară", a declarat Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj. 

Parteneriatul între BCR și ISJ Cluj pentru pregătirea cadrelor didactice în educație financiară este o premieră pentru România: "Este un început pentru noi, la fel și pentru partenerii de la BCR, dar credem că va fi benefică, în primul rând pentru copii și apoi pentru cadrele didactice implicate în acest proces", a adăugat șeful ISJ Cluj. 

Programul pilot pentru educație financiară nu este primul opţional implementat în premieră în şcolile din Cluj. În octombrie 2017 a fost lansat un proiect de educație juridică, în colaborare cu Baroul Cluj, prin care elevii au aflat de la avocații clujeni care sunt drepturile lor, dar şi ce se întâmplă dacă încalcă legile.

Comenteaza