E oficial: Peninsula se mută la Cluj, e organizat în iulie pe Valea Gârbăului VIDEO

E oficial: Peninsula se mută la Cluj, e organizat în iulie pe Valea Gârbăului VIDEO
Festivalul va fi transferat la Cluj, anunţă primarul Emil Boc.

La Cluj vor fi organizate în acest an două festivaluri importante de muzică - Delahoya, tradiţional deja, şi Peninsula, care se mută de la Mureş. "Sunt două festivaluri importante", spune Boc. "Cum Peninsula a avut cel puţin 10 ani la Târgu-Mureş, aşa sperăm să stea şi la Cluj cel puţin încă 10 ani".

Peninsula va fi organizat la Valea Gârbăului, între 18 şi 21 iulie, pe un teren de 10 ha. Primăria asigură apa, energia electrică, un drum, transportul în comun, iluminatul public. Organizatorii festivalului au depus la Cluj şi o cerere de finanţare la primărie. "Până în acest moment nu am discutat niciun fel de sumă concretă", spune primarul.

"Am găsit uşi deschise la Cluj-Napoca", explică organizatorul Peninsula, Bodor Laszlo. "Am elaborat o strategie pe mai mulţi ani, de aceea a durat mai mult şi am amânat anunţul oficial al mutării festivalului", a menţionat acesta. Festivalul a început în 2003, iar în 2012 avea 600.000 de vizitatori.

"În 2009, când am schimbat strategia şi a fost şi vreme rea, a scăzut participarea, dar timp de 10 ani am adus în România feeling-ul festivalurilor organizate în Occident", spune Bodor. Festivalul a adus la Târgu-Mureş formaţii de anvergură. "Pentru toată Transilvania e un lucru bun că se organizează un asemenea festival". Anul trecut, Peninsula a avut patru locaţii muzicale şi cinci de petrecere, 79 de formaţii şi DJ-i şi 14 programe educative. Audienţa a atins un record anul trecut, 79.000 vizitatori.

În Cluj-Napoca, festivalul va avea patru scene muzicale. Pe cea principală vin staruri internaţionale, un cort de 1.200 mp va fi alocată pentru DJ-i internaţionali, o terasă - pentru formaţii şi DJ-i de drum and bass, iar o a patra scenă, retro stage, pentru formaţii din România. Festivalul include şi programe educative. "Vom amenaja astfel locaţia încât cei care vor veni la festival să se simtă bine", a menţionat Bodor. Biletele costă 150 de lei până în 24 iunie, între 24 şi 17 iulie vor avea preţul de 180 de lei, respectiv 210 lei la locul festivalului. Biletele de o zi la faţa locului vor costa 90 de lei.

Directorul festivalului Delahoya, Horaţiu Dumitraş (Horace Dan D), spune că acesta revine în mijlocul naturii după câteva ediţii organizate la aeroport şi în parcarea Polus, dar nu în pădurea Hoia, ca în primele ediţii, ci tot pe Valea Gârbăului. "Vrem să-l ducem în zona festivalurilor de renume din Europa de Vest şi credem că e posibil acest lucru", spune Dumitraş. Festivalul va avea două scene, una acoperită într-un cort de 1.200 mp amenajată ca un club, şi alta în aer liber pentru fanii muzicii breakbeat, dubstep şi drum and bass.

A 17-a ediţie a Delahoya e programată pentru 14 şi 15 iunie. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Cluj Arena, Radu Sporiş, a lansat invitaţii organizatorilor celor două festivaluri să organizeze evenimente şi pe stadion.

Vezi imagini de la semnarea protocolului pentru organizarea festivalului la Cluj:


Etichete
Comenteaza