E oficial! Clujul va fi gazda Campionatului European de Gimnastică din 2017

E oficial! Clujul va fi gazda Campionatului European de Gimnastică din 2017
Campionatele Europene de gimnastică din 2017, a căror găzduire a fost atribuită României în luna ianuarie de către forul continental de profil, vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Române de Gimnastică, Clujul devine gazda oficială a evenimentului sportiv. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii FR de Gimnastică în contextul în care lucrările la noua Sala Polivalentă din Bucureşti, unde trebuia iniţial organizat evenimentul, au întârziat prea mult. România a obţinut în 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017 în detrimentul Danemarcei, în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

„Uniunea Europeană de Gimnastică, alături de Federația Română de Gimnastică, anunță în mod oficial că ediţia din anul 2017 a Campionatelor Europene de Gimnastică se va desfășura în Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca, în perioada 19-24 aprilie", se arată în comunicatul FR de Gimnastică. Aceştia mai spun că organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură va asigura promovarea imaginii României și a sportului românesc printr-o disciplină sportivă care a adus atâtea rezultate meritorii la marile competiţii.

În mesajul adresat cu prilejul luării acestei hotărâri, Preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Domnul Georges Guelzec, a declarat că "Uniunea Europeană de Gimnastică este pe deplin conştientă de faptul că situaţia creată nu este imputabilă Federației Române de Gimnastică. Suntem pe deplin convinşi şi încrezători că prietenii noştri români vor face tot ceea ce le stă în putinţă pentru a organiza acest eveniment la înălţimea aşteptărilor gimnaștilor, a partenerilor noştri şi la nivelul tehnic cerut de un asemenea eveniment."

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată oficial în octombrie 2014, după o investiţie de 70 de milioane de lei. Construcţia acesteia s-a întins pe patru ani, din cauza mai multor contestaţii la lucrări. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde până la 10.000 de locuri, aşa cum se va întâmpla, tot în 2017, când aceeaşi sală va găzdui meciurile unei grupe din cadrul Campionatului European de baschet masculin.

Comenteaza