"După dealuri" ajunge de astăzi din nou la Cluj

Filmul "După dealuri", ce a obţinut două premii la Festivalul de la Cannes, va rula din nou, începând de astăzi, la Cluj.

"După dealuri", cel mai recent lungmetraj al lui Cristian Mungiu, cu Cosmina Stratan, Cristina Flutur în rolurile principale, va rula începând de astăzi, până joia viitoare, la cinematograful Victoria din centrul Clujului.

Filmul va putea fi văzut la cinema Victoria astăzi, sâmbătă, duminică, și joi de la orele 15:00, 17:45 și 20:30, respectiv luni, marți și miercuri de la orele 15:00 și 17:45.

Pelicula are în portofoliu două premii și o nominalizare la Cannes, și o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.

"<După dealuri>, cel de-al treilea lungmetraj al lui Cristian Mungiu este inspirat din romanele non-ficționale ale Tatianei Niculescu Bran, Spovedanie la Tanacu și Cartea judecătorilor. După premiul pentru scenariu și dublul trofeu pentru interpretare - acordat actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur - obținute la cea de-a 65-a ediție a Festivalului de la Cannes, <După dealuri> a fost selectat și invitat în peste 25 de festivaluri din întreaga lume: Sarajevo, Moscova, Karlovy Vary, Londra, Los Angeles, New York și Toronto", precizează reprezentanţii cinematografului Victoria.

"După ce a rulat în 2012 în țări ca Italia, Franța, Belgia, Spania sau Rusia, filmul lui Cristian Mungiu își continuă traseul pe trei continente și în 2013. În ianuarie pelicula a fost proiectată în cinematografele din Oslo și în cele din Taiwan, iar japonezii vor viziona După dealuri, din martie în prezența actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur. Compania americană IFC Films va distribui După dealuri în aceasta primăvară în sălile din Statele Unite, o lansare însoțită deja de cronici favorabile și de interviuri cu regizorul Cristian Mungiu în marile publicații anglo-saxone", mai adaugă reprezentanţii cinematografului.

 

Comenteaza