După ce a luat Oscarul european pentru scurtmetraj, Tudor Giurgiu îşi laudă protagonistul clujean: "E un magician şi un cameleon" VIDEO

După ce a luat Oscarul european pentru scurtmetraj, Tudor Giurgiu îşi laudă protagonistul clujean:
La cinci zile după ce a câştigat Oscarul european pentru scurtmetraje cu filmul „Superman, Spiderman sau Batman", regizorul Tudor Giurgiu laudă protagonistul pe blogul personal. „E un magician", spune Giurgiu despre protagonistul Bogdan Zsolt.

Zsolt e actor la Teatrul Maghiar din Cluj. „Aş spune, fără echivoc, că e unul dintre cei mai mari actori (cu buletin românesc), în viaţă", scrie Giurgiu pe blog. Cu două premii Uniter în 2004 şi 2011, Zsolt a fost urmărit pe scenă de Giurgiu în mai multe spectacole iar regizorul spune că, atunci când a decis să filmeze scurtmetrajul, n-a mai avut nevoie de casting pentru protagonist.

„Unul din motivele pentru care am filmat "Superman...." la Cluj a fost şi dorinţa de a lucra cu el", scrie Giurgiu pe blog. „Nu am dat niciun casting pentru că n-avea niciun sens iar felul în care l-a ghidonat pe micuţul Aaron a fost magistral". Regizorul descrie şi una dintre întâlnirile sale cu actorul clujean. „Acum câţiva ani m-a impresionat când a venit la o probă de film în Bucureşti dimineaţa devreme, conducând toată noaptea, după ce a avut spectacol seara în Cluj. I-am spus că e nebun, că e un efort mult prea mare, dar Zsolt mi-a spus să nu îmi fac probleme, asta e meseria lui".

Vezi toată postarea de pe blogul lui Tudor Giurgiu

"Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în 1 decembrie la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizată în Valletta, Malta, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Anul trecut, pelicula a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la festivalul de film de la Vallaloid.

La aceeaşi categorie au mai concurat scurtmetrajele "Demain, ca sera bien", de Pauline Gay, "Two Hearts", de Darren Thornton, "Miten Marjoja Poimitaan", de Elina Talvensaari, "L'Ambassadeur et moi", de Jan Czarlewski, "Im Freien", de Albert Sackl, "Csicska", de Attila Till, "Villa Antropoff", de Vladimir Leschiov şi Kaspar Jancis, "Sessiz", de Rezan Yeşilbaş, "Manha de Santo Antonio", de Joao Pedro Rodrigues, "Back of Beyond", de Michael Lennox, "Titloi Telous", de Yorgos Zois, şi "Einspruch VI", de Rolando Colla.

"Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă. Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, în locaţii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, între care actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi eroul filmului, copilul Aaron Şerban.

Scenaristul este şi el clujean şi, cu excepţia lui Aaron Şerban, este singurul amator din echipă. Vezi ce spune despre film

Vezi mai jos scurtmetrajul integral:


Comenteaza