După 5 ani de la #colectiv, clujenii protestează împotriva corupției din spitalele Covid

După 5 ani de la #colectiv, clujenii protestează împotriva corupției din spitalele Covid
| Foto: Andreea Alexandru/Mediafax

Cujenii sunt aşteptaţi vineri, la ora 19:00, în fața Monumentului Memoriandiștilor din Cluj-Napoca, la protestul organizat împotriva corupției din spitalele românești.

Cu ocazia împlinirii a 5 ani de la tragicul eveniment care a avut loc în clubul Colectiv din București, un grup de tineri din Cluj-Napoca organizeaza un protest stradal împotriva ultimelor proiecte legislative adoptate de clasa politica. 

Grupul „Umbrela Anticorupție Cluj” a luat naștere la inițiativa câtorva oameni care și-au pierdut încrederea în statul român: „Grupul a luat nastere la initiativa catorva oameni nemultumiti, care au considerat ca proiectele legislative adoptate recent de clasa politica sunt abuzive si constituie un atac la adresa statului de drept. Prin urmare am decis sa ne facem vocea auzita, in principal sub forma protestului in strada. Nu avem afiliere politica, dorim sa reprezentam vocea societatii civile. Pe grup sunt foarte bineveniti reprezentanti ai diferitelor ONG-uri si asociatii, dar sunt rugati sa dea join cu profilul de Fb personal, nu cu cel al asociatiei.”

Mesajul pe care aceștia îl susțin „sus și tare” este acela că în 5 ani de după tragedia de la clubul Colectiv, situația din spitalele statale româești, rămâne neschimbată. 

„Acum 5 ani, un lanț al durerii ne-a îngenuncheat #colectiv. Copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți au ars pe 30 octombrie 2015 și ne-au schimbat viața fără ca măcar să știe asta. La 5 ani după #colectiv, un lanț de incompetență și corupție încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanț de aroganță și impostură încă ne îmbolnăvește în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanț de nepăsare și iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovații în justiție. La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate! Nici noi clujenii nu uitam si suntem alaturi de toata Romania.”, este mesajul organizatorilor.

În fiecare an pe 30 octombrie, românii din toate orașele organizează întâlniri și proteste în semn de solidarietate pentru victimele incendiului. 64 de tineri și-au pierdut viața în urma incendiului de la Colectiv. Un al 65-lea, supraviețuitor, și-a luat zilele pentru că nu a suportat gândul de a-și fi pierdut iubita în această tragedie.

 

Comenteaza