DSVSA Cluj: Carnea găsită în Tarniţa a fost trimisă la Bucureşti pentru identificarea speciei

DSVSA Cluj: Carnea găsită în Tarniţa a fost trimisă la Bucureşti pentru identificarea speciei
Reprezentanţii DSVSA Cluj au trimis mai multe probe din carnea găsită, în acest weekend, în lacul Tarniţa la un laborator din Bucureşti în vederea identificării speciei. În ceea ce priveşte apa lacului, sursă de alimentare cu apă pentru locuitorii judeţului, aceasta nu a fost contaminată.

"La nivelul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, cele două mijloace de transport au fost preluate de către comisia condusă de şeful laboratorului Prof. Dr. Marian Mihaiu care a verificat sigiliile aplicate. A urmat acţiunea de cântărire şi etichetare a fiecărui sac, apoi s-a efectutat expertizarea şi recoltarea de probe. În urma acţiunilor de cântărire au rezultat următoarele: cei 26 de saci conţinând carnea recuperată sâmbătă au avut o greutate totală de 586 kg, iar cei 14 saci conţinând carnea recuperata duminică au avut o greutate totala de 336 de kg.  Din fiecare sac au fost recoltate probe şi contraprobe. Probele au fost trimise la IISPV Bucuresti în vederea identificarii speciei", se arată într-un comunicat remis presei de către DSVSA Cluj.

Întreaga cantitate de carne colectată din zona Tarniţa va fi transportată spre neutralizare la S.C. Protan Dej S.A.

Ancheta este în desfăşurare pentru identificarea provenienţei cărnii, drept pentru care s-a dispus recontrolarea tuturor agenţilor economici din judeţ: abatoare, unităţi procesare carne, unitate tranşare carne roşie, carmangerii, măcelarii, depozite frigorifice.

 

Comenteaza