Drumeție cu final tragic azi-noapte în Munții Rodnei. Un turist a murit lovit de fulger

Drumeție cu final tragic azi-noapte în Munții Rodnei. Un turist a murit lovit de fulger
| Foto: Salvamont Bistrita-Nasaud

Mai mulţi turişti români şi străini au fost surprinşi, luni, de schimbarea bruscă a vremii în Munţii Rodnei. Unul dintre turişti a murit, fiind lovit de fulger.

Un cetățean german de 32 de ani a murit după ce a fost lovit de trăsnet. Victima se afla cu 16 turiști străini în momentul în care vremea s-a schimbat brusc și a început furtuna. Intervenția salvatorilor a fost una extrem de dificilă din cauza condițiilor meteo și a terenului accidentat. 

Grupul format din străini, printre care şase copii, ar fi pornit în drumeţie sâmbăta, din localitatea Romuli din judeţul Bistriţa-Năsăud. Luni-noapte, când a ajuns în zona numită Tarnița la Cruce din Munţii Rodnei, aflată la aproape 2.000 de metri altitudine, s-a iscat o furtună puternică. Fiecare a încercat să se adăpostească cum a putut. Însă bărbatul de 32 de ani din Germania a fost lovit de trăsnet şi astfel şi-a găsit sfârşitul.

Vasile Moniţa, ranger Munţii Rodnei: “La prins trăsnetul, a zis când a fost primul trăsnet, ca de două ori a trăsnit, ei s-au pus pe burta toţi şi când a trăsnit a doua oară au văzut numai fum şi când s-au adunat şi s-au numărat, au văzut că sunt numai 16 din grupul din 17 şi au văzut cine lipseşte.”

Nicolae Tanc, SVSU Romuli: “A fost o intervenție foarte dificilă, din cauza condiţiilor meteo, ceata densă, nu se vedea la doi metri în faţă. Am găsit o persoană decedată, fulgerată sau trăsnită şi două persoane care stăteau lângă ea acolo, restul persoanele sunt coborâte mai în jos.”

Unul dintre turişti este medic şi a încercat să îl ajute pe bărbat, dar în zadar. Vremea rea le-a dat de furcă şi salvatorilor, care cu greu au ajuns la oamenii speriaţi.

Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă pentru necropsie. Celelalte persoane sunt în afara oricărui pericol, anunţă stirileprotv.ro.

Comenteaza