Dovada că s-a construit bloc pe autorizaţie de case în Câmpului

Dovada că s-a construit bloc pe autorizaţie de case în Câmpului
ZIUA de CLUJ a prezentat, în exclusivitate, în luna septembrie cazul de pe strada Câmpului.

 Astăzi revenim, prezentând dovada clară a ilegalităţii săvârşite de Ioan Şeulean. ZIUA de CLUJ vă prezintă dovada incontestabilă că un dezvoltator imobiliar a ridicat un bloc cu zeci de apartamente în baza unei autorizaţii de construcţie pentru “locuinţe unifamiliale”. împotriva constructorului au fost intentate două procese de către vecini şi unul de către Primăria Cluj-Napoca. Oamenii şi reprezentanţii municipalităţii spun că vor folosi în instanţă proba descoperită de reporterii ZIUA de CLUJ. 

 

Investitorul Ioan Şeulean a primit autorizaţie de construcţie, în data de 25 iulie 2008, pentru trei module (7+6+7) de case înşiruite cu două etaje. în loc de un  modul, constructorul a ridicat un bloc cu 30 de balcoane. Inspectorii Primăriei l-au amendat pe constructor în 18 iunie 2009, după ce au descoperit scări de bloc în interior.

 

Luna trecută, Primăria l-a chemat în judecată pe Şeulean pentru că nu a respectat cele impuse de inspectori. însă reprezentanţii Primăriei nu au putut dovedi până acum că în blocul respectiv vor locui mai mult de şase familii,  deoarece cumpărătorii nu s-au mutat încă în imobil. ZIUA de CLUJ a descoperit că societatea Electrica a aprobat recent racordarea la reţeaua de energie electrică pentru 34 de apartamente din blocul situat pe strada Câmpului.

 

“Electrica Distribuţie Transilvania Nord - Sucursala Cluj a eliberat 34 de avize tehnice de racordare pentru adresa Câmpului f.n. Asta înseamnă că sunt 34 de consumatori individuali la adresa respectivă. Cererile au fost depuse la data de 18 septembrie 2009, de către persoana fizică Ioan Şeulean, şi au fost soluţionate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Electrica Cluj, Raluca Goia.

 

Vecinii care sunt în proces cu Ioan Şeulean spun că vor solicita, la rândul lor, documentaţia de la Electrica pentru a o folosi în instanţă. “Asta m-ar ajuta foarte mult. Şi instanţa i-a solicitat lui Şeulean să aducă antecontractele de vânzare-cumpărare. Eu mi-am bazat cererea de demolare pe baza nerespectării autorizaţiei de construcţie. Am depus poze din timpul construirii, în care se vede compartimentarea blocului. De asemenea, am reclamat înălţimea prea mare a clădirii. Cota zero e la doi metri deasupra pământului, ca să poată vinde demisolul”, a spus Cosmin Roşca, proprietar al unei case vecine cu blocul reclamat.

 

Un alt vecin, Florin Făgădar, a afirmat că va merge la sediul Electrica pentru a vedea documentaţia. “Nici dacă-i dădea Electrica avize pentru toate cele 20 de case din autorizaţie, tot nu sunt 34. E clar că sunt apartamente. La dosarul de la instanţă am angajat un expert în construcţii, care a efectuat o expertiză pentru a demonstra că Şeulean încalcă autorizaţia. Nu respectă înălţimea, expertul a făcut măsurători, poze. Am arătat şi ce a descoperit Primăria”, a declarat Făgădar.

 

Laszlo Attila: “Nu am cuvinte”

 

Pe lângă procesele intentate de vecini, şi Primăria Cluj-Napoca a înaintat o acţiune în instanţă împotriva lui Ioan Şeulean, pe 23 octombrie. Primăria îl acuză că nu a respectat termenul de 60 de zile dat de Poliţia comunitară pentru intrarea în legalitate. Serviciul Control Urbanism din cadrul Poliţiei comunitare a constatat “schimbarea principiului caselor unifamiliale (unităţi locative separate) cu tronsoane de bloc colectiv (câte două module cu acces de pe aceeaşi scară)”.

 

 Viceprimarul Laszlo Attila a spus că avizele de la Electrica vor fi adăugate la documentele de la dosarul Judecătoriei. “N-am cuvinte. Nu ştiu cum poate emite Electrica avize în afara autorizaţiei de construcţie. Vom verifica documentaţia”, a declarat viceprimarul. Ioan Şeulean a cerut amânarea proceselor pentru angajarea unui apărător.

 

 Intr-un răspuns dat Primăriei, el a arătat că neconcordaţa cu autorizaţia se datorează “neatenţiei personalului responsabil cu executarea lucrărilor”. La ultima încercare de a discuta cu Şeulean, reporterii ZIUA de CLUJ au fost ameninţaţi de asociatul său, Simion Grămadă, de faţă cu investitorul, care a refuzat să vorbească.

Comenteaza