Două instituții anchetează moartea muncitorului prăbușit de pe acoperiș în Gheorgheni

Două instituții anchetează moartea muncitorului prăbușit de pe acoperiș în Gheorgheni

Evenimentul soldat cu decesul unui muncitor de 31 de ani care lucra la un bloc din cartierul clujean Gheorgheni este considerat drept accident de muncă de către instituția de profil.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a pornit o anchetă în cazul muncitorului care a căzut de pe acoperișului clădirii în construcție, fiind vorba despre un accident de muncă. Acesta a fost raportat de către angajatorul cu sediul în București.

„Bărbatul lucra pe acoperișul clădirii. El a căzut de la 20 m înălțime, deși era echipat cu ham și cu frânghie de alpinism. Nu se explică ce s-a întâmplat. Cercetăm acest eveniment”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Cluj, Corina Găvriluț.

Accidentul mortal a avut loc joi, pe str. C. Brâncuși. Medicii ajunși la șantier au constatat decesul tânărului, de loc din Constanța. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj a demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 14:20, iar la locul evenimentului pompierii au găsit un bărbat întins pe sol, care era inconștient și nu prezenta semnale vitale. Au fost început manevrele de resuscitare de bază până la sosirea ambulanței. După evaluarea făcută împreună cu echipajul ambulanței s-a constatat că bărbatul prezenta traumatisme incompatibile cu viața.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, urmând a fi stabilit modul de producere a evenimentului", a transmis IPJ Cluj.

Comenteaza