Dosar penal pentru o firmă de exploatare forestieră din Cluj

Dosar penal pentru  o firmă de exploatare forestieră din Cluj

O firmă de exploatare forestieră a fost acuzată de fals informatic, după ce a fost prinsă că introducea date false în aplicația Sumal 2.0, cel mai important sistem informațional de urmărire al materialului lemnos din România.

„La data de 11 august a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Cluj, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au desfășurat activități în vederea prevenirii și combaterii activității ilicite din domeniul silvic și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

În urma verificărilor întreprinse de polițiști s-a constatat faptul că la data de 7 august a.c., o societate comercială având ca obiect de activitate exploatarea forestieră, ar fi introdus fără drept, date informatice necorespunzătoare adevărului în aplicația Sumal 2.0., respectiv sistemul informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase.


Astfel, în cauza s-a întocmit un dosar penal pentru savârșirea infracțiunii de fals informatic, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. De asemenea, în cadrul acțiunii a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de 9.92 mc de lemn rotund din specia rășinoase și 6.32 mc de cherestea rășinoase, în valoare totală de 5.382 lei”, a transmis IPJ Cluj.

Comenteaza