Dosar penal pe rolul instanţelor în cazul restaurantului din Cluj-Napoca deschis în pandemie

Dosar penal pe rolul instanţelor în cazul restaurantului din Cluj-Napoca deschis în pandemie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a înregistrat un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul restaurantului din Cluj-Napoca, deschis în ciuda interdicţiilor legale existente pe perioada de pandemie.

 

"În data de 08.05.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal cu nr. 2485/P/2020, dosar în care se desfăşoară urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în data de 07.05.2020, în cadrul unui control efectuat de lucrători de poliţie la un restaurant din centrul municipiului Cluj-Napoca, s-a constatat că, în ciuda măsurilor de închidere a localurilor de alimentaţie publică luate de autorităţi în vederea prevenirii şi combaterii răspândirii pandemiei de Covid19, restaurantul era deschis publicului, în interior aflându-se doi clienţi care consumau băuturi alcoolice", se arată într-un comunicat publicat vineri de către Parchet.

Un restaurant din centrul municipiului Cluj-Napoca a fost deschis şi a primit clienţi, iar poliţiştii au întocmit, joi, un dosar penal în cauză.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 1, au surprins în flagrant angajaţii unui local de alimentaţie publică situat pe strada Napoca din municipiul Cluj-Napoca în timp ce serveau mai mulţi clienţi aflaţi în interiorul localului, contrar prevederilor legale. În cauză a fost întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal", se arată într-o informare trimisă, joi, de IPJ Cluj. 

Etichete
Comenteaza