Dosar penal în cazul focarului de coronavirus de la azilul din Țaga

Dosar penal în cazul focarului de coronavirus de la azilul din Țaga

A fost deschis un dosar penal în cazul căminului de bătrâni din comuna clujeană Țaga, unde zeci de vârstnici, dar și câțiva angajați, au fost depistați cu COVID-19.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a anunțat că a fost înregistrat un dosar penal, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor în cazul centrului de vârstnici de la Țaga.

”În fapt, s-a reținut că 45 de persoane (40 de rezidenți și cinci angajați) de la un centru rezidențial de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice din comuna Țaga au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, în data de 10.05.2020.

Toate persoanele infectate au fost internate pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca, iar în cauză se efectuează cercetări pentru a se identifica cauza răspândirii bolii infectocontagioase.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”, anunță prim-procurorul Alexandru Oancea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.

La centrul pentru persoane vârstnice din comuna Ţaga au fost depistaţi pozitiv 40 de locatari ai centrului, dintr-un total de 56, dar și cinci angajați. Toate persoanele depistate pozitiv au fost internate la Cluj-Napoca.

”La centrul pentru persoane vârstnice, din localitatea Sântioana, comuna Ţaga, ca urmare a testării personalului la ieşirea din tura de 14 zile, au fost depistaţi cinci dintre angajaţi pozitivi COVID-19, asimptomatici, în condiţiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi.

S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistaţi 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceştia vor fi transportaţi la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicală 1 şi la Spitalul de Boli Infecţioase”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Comenteaza