Donaţii pentru o ambulanţă dedicată zonei Mănăştur-Grigorescu

Donaţii pentru o ambulanţă dedicată zonei Mănăştur-Grigorescu

În urma accidentului petrecut în urmă cu două zile, când doi clujeni şi-au pierdut viaţa, jurnalistul Liviu Alexa a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achizitionarea unei ambulanţe dedicate locuitorilor din cartierele Mănăștur şi Grigorescu, zonă în care ambulanţele ajung mai greu din cauza traficului.

Liviu Alexa intenţionează să doneze un sfert din suma necesară achiziţionării ambulanţei. Mai exact, este vorba de 7.000 de euro, o ambulanţă second-hand în stare foarte bună costând aproximativ 20.000 de euro, iar dotarea ei cu echipamente de ultima ora ridicând suma finală cu încă 8.000 de euro.

„Ne costă doar 28.000 de euro o ambulanţă special dedicată cartierelor Grigorescu şi Mănăştur. E mai puţin decât un BMW sau Porsche Cayenne care omoară oameni, dar e mai util pentru cei peste 130.000 de oameni ce locuiesc în aceste cartiere. Promit că cei 7.000 de euro vor fi contribuţia mea la acest proiect şi că voi încerca să îi mai conving şi pe alţii să mă ajute", a declarat Alexa, într-o postare pe blogul personal.

În această acţiune i s-a alăturat şi Horia Simu, şeful Ambulanței din Cluj-Napoca. Dar, pentru ca acest proiect să reuşească, este nevoie şi de ajutorul clujenilor. De aceea, în următoarele zile mai multe echipe de voluntari vor începe strângerea de donaţii: vor merge din uşă în uşă, vor fi prezente în supermarketuri şi staţii de autobuz, în încercarea de a finaliza cât mai repede acest proiect atât de necesar clujenilor.

„Este interesul nostru, al tuturor, ca bunicii, fraţii, copiii sau prietenii noştri să nu mai zacă pe asfalt asteptând moartea! Dacă măcar 21.000 de clujeni vor dona 1 euro, împreună cu cei 7.000 ai mei, putem face ca treaba sa se întâmple!", a mai spus Liviu Alexa, care şi-a anunţat recent intenţia de a candida pentru un fotoiu în Camera Deputaţilor.

Comenteaza