Doliu la Cluj. O femeie a murit după ce a așteptat 5 ore o ambulanță

Doliu la Cluj. O femeie a murit după ce a așteptat 5 ore o ambulanță

O femeie din Sic, care acuza dureri acute, a decedat la Spitalul Gherla după ce a așteptat 5 ore o ambulanță care să o transporte la Cluj. 

Nepoata femeii a povestit că bunica sa a fost ținută mai mult de 5 ore în conatainerul de la intrarea în spital, cu explicația că nu sunt mașini disponibile și că deși femeia acuza dureri, aceasta nu ar fi primit mai multă atenție din partea personalului medical. „Mi-au spus că o monitorizează pe camera video de supraveghere. Am cerut să-i dea măcar un calmant, au zis că nu se poate, iar doctorul a vorbit urât”.

Femeia a fost transportată la spitalul municipal din Gherla în jurul orei 19:00 . Aici s-a luat decizia trimiterii la Cluj-Napoca, la Urgențe.

Potrivit gherla.info, ambulanța salvatoare a venit abia la miezul nopții, iar femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj.

„De la spitalul din Gherla s-a solicitat efectuarea unei tomografii la cap”, a declarat Flavia Topan, purtătorul de cuvânt al UPU Cluj. „Femeii i s-au făcut investigații complete, dar nu s-a găsit nimic. A mai fost consultată la abdomen, unde acuza dureri, i s-a făcut un consult neurologic, consultație la chirurgie, i s-a făcut EKG, ecografie. Nu a rezultat nimic, dar exista suspiciunea unui accident vascular cerebral. Colaborarea cu femeia a fost mai dificilă, întrucât aceasta nu cunoștea bine limba română, dar cu ajutorul unui coleg vorbitor de limbă maghiară ne-am descurcat. Astfel că pacienta a fost trimisă înapoi la Gherla, în stare stabilă, pentru monitorizare”.

A doua zi dimineața, bunica a fost adusă din nou la spital la Gherla. După câteva ore, a decedat, în urma unui infarct.

Cei de la Ambulanță au explicat situația cu care se confruntă. „Prioritate pentru noi au solicitările venite prin 112. Se știe de mult timp că avem echipaje foarte puține și cazuri tot mai multe. Ambulanța de la Gherla, cu doar două echipaje, face deplasări chiar și la 40 de kilometri distanță. Când ai două mașini plecate din oraș pentru cel puțin o oră, doamne ferește să se întâmple vreun accident grav, nu are cine să intervină. Peste toate se adaugă un nou fenomen, cel al solicitărilor pentru testare Covid, care se realizează în ambulanță și care durează și o oră, timp în care echipajul medical este imobilizat. În cazul de față, pacienta se afla la spital, unde avea parte de supraveghere medicală. De aceea a venit o ambulanță liberă abia după ce s-au rezolvat toate solicitările de pe teren, acestea sunt procedurile”.

Comenteaza