Doi fermieri au intrat în vizorul DNA. Fraudă cu fonduri UE

Doi fermieri au intrat în vizorul DNA. Fraudă cu fonduri UE
Doi fermieri clujeni sunt cercetaţi de poliţişti după ce ar fi încasat ilegal subvenţii de la Uniunea Europeană pentru cultivarea terenurilor agricole.

Aceştia ar fi solicitat în cursul anului trecut ajutor financiar prezentând situaţii nereale. Mai precis, ar fi depus cereri pentru a se obţine subvenţii pentru circa 120, respectiv pentru aproximativ 1.200 de ovine, care în primul caz nu ar fi fost găsite în fapt, iar în cea de-a doua situaţie existau doar aproximativ 210.

"Fermierii, de 25 şi de 46 de ani, din Săcuieu şi Unguraş, sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă la înşelăciune, fapte prevăzute de Codul penal. Prejudiciile cauzate prin faptele ilicite urmează a se stabili de către partea vătămată", au precizat poliţiştii.

Dosarele de urmărire penală au fost înaintate către Direcţia Naţională Anticorupţie, organ abilitat să cerceteze infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.U.G. 43/2002.

 

Comenteaza