Doi dintre cei trei tineri morți în accidentul cu Maserati erau cercetați pentru trafic de droguri. Ce alte antecendente mai aveau tinerii

Doi dintre cei trei tineri morți în accidentul cu Maserati erau cercetați pentru trafic de droguri. Ce alte antecendente mai aveau tinerii
| Foto: observatornews.ro.

Doi dintre cei trei tineri care au murit azi noapte în accidentul din Suceava, erau cercetați pentru trafic de droguri.

Au sărbătorit înainte în jacuzzi, cu mult alcool, revenirea unui prieten din America. Apoi, au plecat în cursa mortală. Poliţia vrea să afle dacă tinerii erau şi drogaţi, mai ales că doi dintre ei erau cercetaţi pentru trafic de narcotice.

Un morman de fiare scumpe. Înăuntru, trei tineri blocaţi. De jur împrejur, salvatori din două judeţe într-o luptă contracronometru pentru viaţă.

Puţin înainte de ora 23 erau fericiţi că pot în sfârşit, să petreacă după pofta inimii la o pensiune. Şi dornici să testeze maşina de lux a unui amic, un autoturism sport, bolid italian, cu peste 400 de cai sub capotă.

Ionuţ, Alex şi Bogdan veniseră din Cluj şi Bistriţa pentru a sărbători primul weekend fără restricţii. Fără restricţii au continuat şi cursa în bolidul de lux.

Au plecat de la o pensiune din Tiha Bârgăului spre Vatra Dornei. Aici, ceilalţi prieteni îi aşteptau să se întoarcă. Pentru că nu au mai făcut-o, unul dintre ei a plecat să-i caute. La întoarcere, lângă localitatea Poiana Stampei, temerile cele mai negre i s-au adeverit. Cei trei tineri care ar fi gonit cu 180 de kilometri la oră mai aveau doar 17 kilometri până la cazare. Nu au mai ajuns la destinaţie.

Mașina circula cu o viteză atât de mare, încât, după ce a ieșit de pe șosea, a pus la pământ balustradă de pe margine, a spulberat un gard, iar mai apoi a fost proiectată câțiva metri peste firele de curent până într-o grădină. Bucăți din mașină sunt pe o suprafață extrem de mare. Prietenul lor este cel care a sunat la 112.

Alin Găleată, ISU Suceava: Trei persoane au rămas încarcerate în interiorul maşinii. Toate trei în stare de inconştienţă. Au fost extrase dintre fiarele contorsionate şi imediat s-a trecut la manevrele de resuscitare.

Nu a fost prima dată însă când unul dintre cei trei tineri s-a jucat cu propria viaţă. Alexandru Peternel, unul dintre pasageri, deşi avea doar de 24 de ani, era eliberat condiţionat în urmă cu doar trei săptămâni. A făcut trafic cu droguri, a fost implicat în scandaluri în stradă cu macete şi din cauza asta a petrecut câteva luni în spatele gratiilor.

Tot pentru trafic de droguri şi grup infracţional organizat era cercetat şi şoferul. Moldovan Ionuţ Mihai a fost prins cu narcotie în valoare de un milion de lei în Vama Borş, iar cum era sub control judiciar. De altfel, programarea pentru a da cu subsemnatul la poliţie era chiar în bolidul de lux.

Acum, un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis de poliţişti. Medicii legişi îi vor face necropsia tânărului de 30 de ani de la volan pentru a vedea dacă a consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe înainte să pornească în cursa fatală, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza