Doi carantinați se plimbau liniștiți pe străzile Clujului. Amendați cu 10.000 de lei

Doi carantinați se plimbau liniștiți pe străzile Clujului. Amendați cu 10.000 de lei

Un bărbat și o femeie din comuna Iara au fost depistați pe o stradă din Cluj-Napoca în timp ce trebuiau să se afle de fapt în carantină la domiciliu. Au primit amenzi de câte 5.000 de lei. 

Polițiștii din cadrul secțiilor urbane din Cluj-Napoca, Biroul pentru Centrul Universitar și Biroul Rutier au acționat în oraș în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță civică, prin verificarea modului de respectare a  măsurilor stabilite pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19.

Echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zona centrală a municipiului și pe principalele artere de circulație, în mijloacele de transport public de persoane și în stațiile alocate acestora. Acțiunea s-a desfășurat în două etape, respectiv în intervalele orare 16:00-20:00 și 23:00-01:00.

În prima etapă de acțiune au fost controlați 45 de operatori economici și verificate în trafic 67 de vehicule, fiind legitimate 148 de persoane. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale. Pentru nerespectarea prevederilor specifice stării de alertă, în conformitate cu legea 55/2020, au fost sancționate 40 de persoane.

Pentru abaterile aduse normelor de circulație pe drumurile publice, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, iar alte cinci pentru încălcări aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acestei etape, polițiștii au depistat pe o stradă dinCluj-Napoca un bărbat de 43 de ani și o femeie de 42 de ani, ambii din comuna Iara. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că aceștia nu respectă măsura carantinării la domiciliu, fiind sancționați, în conformitate cu legea 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare.

În intervalul orar 23:00-01:00, obiectivul principal a constat în verificarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriilor, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație de pe raza de competență.

Cu aceasta ocazie, au fost oprite pentru control în trafic 37 de autovehicule și legitimate 78 de persoane. În conformitate cu prevederile legii 55/2020 s-au aplicat 15 sancțiuni, iar pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de OUG 195/2002R, alte patru sancțiuni. În urma celor două etape, polițiștii rutieri au reținut două permise în vederea suspendării pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric.

Comenteaza