Doar 17% dintre aspiranţi au fost admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie Cluj

Doar 17% dintre aspiranţi au fost admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie Cluj
Dintre cei 719 de candidaţi înscrişi la concursul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca, doar 17% au trecut cu brio probele examenului, având astfel ocazia să-şi împlinească visul de a avea o carieră în poliţie.

 

Probele sportive eliminatorii din cadrul examenului de admitere au fost trecute de 455 de candidaţi, 105 fete şi 350 băieţi. Joi, cei rămaşi în concurs au avut de înfruntat ultima probă a examenului de admitere: testul scris la limba română, respectiv la o limbă străină, la alegere dintre engleză şi franceză.

În urma rezultatelor finale, la şcoala de agenţi de poliţie clujeană au fost admişi 124 de elevi, 120 pe locurile generale şi patru pe locurile pentru minorităţi. Dintre aceştia, 52 sunt fete, iar 72 sunt băieți.

În cazul minorităților etnice, unde au fost repartizate trei locuri pentru romi și două pentru reprezentanţii altor minorităţi naţionale, au fost ocupate toate locurile pentru romi și doar unul la alte minorități. Locul rămas neocupat urmează să fie redistribuit la alte instituții de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, potrivit legislației în vigoare.

Punctajul maxim obţinut în acest an a fost de 89 de puncte, la fel ca în anul precedent, iar ultimul punctaj de admitere a fost de 66 de puncte. Cei mai mulți boboci provin din județele Cluj (20), Maramureș (15), Bihor (12), Gorj (11), Bistrița-Năsăud (9) și Alba (9). 

În acelaşi timp, au fost admiși și opt candidați din județul Arad, şase din Suceava, cinci din Hunedoara, trei din Mureș, câte doi din județele Bacău, Dolj, Neamț, Timiș și Vâlcea, și câte un candidat din Botoșani, Brașov, Buzău, Harghita, Mehedinți, Satu Mare și Sibiu.

În toamna acestui an, Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca a scos la concurs 125 de locuri pentru examenul de admitere 2014, pentru care s-au înscris 719 de candidaţi.

Comenteaza