Discuţiile cu premierul Emil Boc nemulţumesc sindicatele, care menţin calendarul protestelor

Discuţiile cu premierul Emil Boc nemulţumesc sindicatele, care menţin calendarul protestelor
Discuţiile purtate astăzi între reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale şi primul-ministru Emil Boc nu i-au determinat pe sindicalişti să renunţe la protestele anunţate pentru intervalul următor.

Sindicaliştii au obţinut doar promisiuni care nu ţin direct de bani, iar Guvernul ar dori să “îngheţe” salariul minim pe economie, conform liderului Confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Am constatat o lipsă de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreşte combaterea evaziunii fiscale. Vor să îngheţe salariul minim pe următorii ani, ceea ce înseamnă o stimulare a evaziunii fiscale, justificând că nu au capacitate. În sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajaţii vor fi penalizaţi şi în 2011”, a precizat Hossu, citat de Mediafax.

În următoarele două săptămâni Cartel Alfa va scoate în stradă aproximativ 26.000 de oameni, a mai precizat liderul sindical.

Reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale s-au întâlnit şi cu ministrul Muncii, ioan Botiş, vinerea trecută, însă nici atunci discuţiile nu au dus la rezultatul scontat de sindicalişti.

Comenteaza