Directorul unei şcoli de fotografie franceze devine Doctor Honoris Causa al UAD

Directorul unei şcoli de fotografie franceze devine Doctor Honoris Causa al UAD
Sabrina Grassi, directorul Şcolii Europene Superioare de Fotografie (Ecole Européenne Supérieure de l’Image) din Angoulême, Franţa, va fi recompensată cu titlul de Doctor Honoris Causa al Unversităţii de Arte şi Design.

"Printr-o activitate susținută și extrem de activă în promovarea artei contemporane, Sabrina Grassi s-a implicat tot mai mult în susținerea de conferințe teoretice și construcția efectivă de expoziții, atât în calitate de curator, cât și de colaborator al unor importante instituții culturale și de învățământ superior, elaborând o importantă colecție de carte și materiale efemere", au afirmat reprezentanţii instituţiei.

Ceremonia de decernare a prestigiosei distinţii va avea loc vineri, de la ora 12:00, în Sala Mare a Casei Matei Corvin.

Cu o pregătire în domeniul literelor şi în cel al esteticii, Simona Grassi a debutat în carieră la începutul anilor '90, când își deschidea, la doar 26 de ani, o galerie în Paris. În acest cadru, ea a prezentat opere ale unor artiști contemporani precum Pierre Huyghe şi a difuzat și editat video-uri pentru artiști ca Thomas Hirschhorn, Alexandre Perigot, Claude Closky sau Rebecca Bournigault.

Succesiv, a ocupat mai multe poziții cheie în instituții ale Statului Francez. Astfel, a fost director al Biroului Bugetului din cadrul Ministerului Culturii al Guvernului Francez, director al Centrului Cultural Francez din Torino şi atașat cultural al Consulatului General al Franței în Shanghai, China.

Din noiembrie 2009, a devenit director al Ecole Européenne Supérieure de l'Image EESI, Angoulême-Poitiers, în cadrul căreia co-dirijează programele de masterat Arte și Științe și Bandă desenată.

Comenteaza