Directorul Operei, trimis în judecată, susţine că a fost obligat să-şi dea contract

Directorul Operei, trimis în judecată, susţine că a fost obligat să-şi dea contract
Rechizitoriul de trimitere în judecată a directorului Operei Cluj, Rareş Trifan, consemnează că acesta s-a apărat prin faptul că avea obligaţia să realizeze spectacolul pentru care s-a plătit singur cu 7.250 de euro.

Rechizitoriul arată că, pe parcursul urmăririi penale, Trifan a uzat de dreptul la tăcere, însă în memoriile depuse prin avocaţi a susţinut că nu se face vinovat deoarece nu ar avea calitate de funcţionar public sau că a fost în eroare în legătură cu această calitate. În aceleaşi memorii, "a susţinut că nu a acţionat cu intenţia de a obţine un folos material pentru sine cu ocazia încheierii contractului (contract între directorul Trifan şi regizorul Trifan - n.red.) şi că avea obligaţia să realizeze spectacolul respectiv deoarece îşi asumase acest obiectiv prin proiectul de management, situaţie în care nu avea altă cale de urmat, în condiţiile în care în calitate de director general avea atribuţia de a încheia acte juridice în numele instituţiei neavând un director adjunct, care să-l înlocuiască", potrivit actului de trimitere în judecată.

Procurorii au precizat că "apărările nu pot fi acceptate, având la bază un fals raţionament". Directorul Operei a fost trimis în judecată sub acuzaţia de conflict de interese pentru că în calitate de manager al instituţiei s-a plătit pentru regizarea piesei "Focul destinului" cu suma de 7.250 de euro. El riscă înter şase luni şi cinci ani de închisoare. Vezi aici tot cazul

Comenteaza