Direcțiile de pașapoarte și de permise, deschise sâmbătă și duminică

Direcțiile de pașapoarte și de permise, deschise sâmbătă și duminică
| Foto: cotidianul.ro

Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, precum şi serviciile teritoriale vor fi deschis sâmbătă şi duminică, între orele 9.00-15.00, respectiv 9.00-13.00, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, în zilele de sâmbătă şi duminică, se vor elibera certificate de cazier judiciar la sediile tuturor inspectoratelor de poliţie.

„În primele zile ale anului 2020, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi în sprijinul cetăţenilor. Peste 21.500 de angajaţi ai MAI au fost la datorie, zilnic, în perioada 1 – 3 ianuarie. În noaptea de Revelion, la nivel naţional, au fost organizate 180 de evenimente cultural-artistice organizate în spaţiul public la care au participat aproximativ 320.000 de persoane. Poliţiştii, pompierii şi jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică şi intervenţia în situaţii de urgenţă la toate aceste manifestări. Datorită mobilizării şi a prezenţei active a efectivelor MAI, nu s-au produs incidente grave în timpul manifestărilor publice”, precizează MAI.

Pe palierul de ordine publică, în perioada 1-3 ianuarie, s-a intervenit la 7.358 evenimente sesizate prin numărul unic de urgenţă 112, dintre care 7.298 au fost direcţionate către poliţie, iar 60 către jandarmerie.

Poliţia rutieră a acţionat zilnic cu aproximativ 1.500 de agenţi şi ofiţeri şi 269 aparate radar, pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere grave.

„Ţinând cont de numărul mare de cetăţeni români care lucrează în afara ţării, dar şi de cel al turiştilor străini care au petrecut sărbătorile de iarnă în România, au fost menţinute măsurile dispuse la frontiera de stat pentru asigurarea unui timp scăzut de aşteptare în punctele de trece a frontierei. Zilnic, în medie, la graniţele României au acţionat 4.068 poliţişti de frontieră”, menţionează oficialii ministerului.

În primele trei zile ale acestui an, frontiera României a fost tranzitată de 525.947 persoane, 221.106 pe sensul de intrare, respectiv 304.841 pe sensul de ieşire din ţară.

Pompierii au intervenit pentru stingerea a 310 incendii, iar paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru 3.977 persoane, majoritatea cazurilor fiind sesizate prin numărul unic de urgenţă 112.

„Peste 2.300 de jandarmi au fost zilnic angrenaţi în misiuni, cu accent pe asigurarea măsurilor de ordine publică la evenimentele cu un număr mare de participanţi, dar şi în zonele montane, având în vedere numărul mare de turişti care au petrecut minivacanţa de revelion în staţiunile din zona de munte”, conform MAI.

Ofiţerii şi subofiţerii Jandarmeriei Montane au intervenit în şase cazuri pentru căutarea şi salvarea unor persoane aflate în situaţii de risc, cele mai întâlnite situaţii fiind cazurile de persoane rămase înzăpezite.

Comenteaza