"Dinastii" la două regii clujene VIDEO

Dinastii la regii. Două schimbări în consiliile de administraţie ale companiei Tetarom şi ale Regiei de Administrare a Domeniului Public Privat au iscat un imens scandal la Cluj. Asta după ce s-a aflat că cei care au părăsit aceste consilii de administraţie vor să păstreze funcţiile în familie.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de ieri s-au aflat două proiecte care vizau schimbarea componenţei unor consilii de administraţie. La RAADPP s-a propus schimbarea lui Teodor Morar cu fiul acestuia, Dan Morar, iar la Tetarom Cristian Matei urma să îi lase locul soţiei, Dorina Matei. Schimbările i-au enervat pe democrat-liberali în timpul şedinţei:

"Aţi ajuns să vă transmiteţi din tată-n fiu şi din soţ în soţie aceste funcţii. Vă credeţi veşnici, dar veţi fi taxaţi", a transmis Alexandru Coroian.

Alexandru Coroian a explicat ulterior cine sunt ţintele acuzaţiilor.

"Mai concret este vorba despre domnul Matei care a fost candidat la Primăria municipiului Turda. A plecat dânsul şi i-a lăsat loc soţiei dânsului şi Morar tatăl a plecat şi vine fiul. Atât la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public Privat cât şi la Tetarom", a menţionat Coroian.

Preşedinetele Consiliului Judeţean (CJ), liberalul Horea Uioreanu, nu vede nici o problemă în modul în care se lasă "moştenire" posturile din consiliile de administraţie.

"Din punctul nostru de vedere este produsul pe care l-a dat Comisia. Dacă Comisia a decis că este reprezentativ pentru postul pentru care s-a înscris, nu văd nicio problemă", a precizat Horea Uioreanu, preşedintle CJ Cluj.

Teodor Morar, fostul şef al consiliului de administraţie al RAADPP nu ştie nimic despre acest subiect.

ACUZAŢII COMUNISTE
sursa: declaraţie Teodor Morar

"Nu ştiu nimic de acest subiect. Eu mi-am dat demisia în 2 aprilie şi de atunci nu ştiu nimic. Fiul meu poate să decidă ce vrea, pentru că este major, are familie, şi poate să facă ce vrea ...", a declarat Teodor Morar. Cristian Matei, fostul membru al CA al Tetarom, nu a putut fi contactat.

PDL a anunţat astăzi că va depune o plângere prealabilă în Justiţie pe motiv că în consiliile de administraţie ale instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean se află 12 membri propuşi de USL şi doar unul singur din partea PDL. Preşedintele Horea Uioreanu a explicat că persoanele în cauză au fost alese pe criterii profesionale, şi nu politice.

 

Comenteaza