"Dimensiunea cosmică" a Învierii, dezbătută de preotul profesor Stelian Tofană

Conferinţa cu tema „Învierea lui Iisus Hristos – dimensiunea cosmică”, susţinută de preotul profesor Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, va avea loc joi, de la ora 19, la sediul TVR Cluj.

Conferinţa va pleca de la premisa că Învierea este evenimentul crucial al istoriei omenirii, „care a pecetluit destinul omului și al istoriei atât în plan temporal cât și veșnic".

Prezentarea este structurată pe patru teme principale: „Învierea (ca act în sine, n.red.) n-a avut martori", „Arătările Domnului Înviat", „Învierea și perceperea ei de către omul modern" şi „Reflectarea credinței în Înviere în viața creștinilor de azi".

Conferinţa face parte din cadrul proiectului "Dialogurile TVR Cluj cu părintele Stelian Tofană și invitații săi", care a fost inaugurat în Postul Paştilor, cu o conferinţă despre Procesul Mântuitorului Iisus Hristos.

În cadrul evenimentului va fi prezentat şi un moment muzical, constând în interpretarea de căre Rodin Albert, masterand la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, a unei suite de J. S. Bach.

Participanţii vor putea adresa, după încheierea prezentării, întrebări despre Înviere.

Intrarea este liberă.

 

 

 

Comenteaza