Deținuți periculoși, evadați din arestul poliţei clujene. Trei dintre ei au fost prinși. FOTO

Deținuți periculoși, evadați din arestul poliţei clujene. Trei dintre ei au fost prinși. FOTO
Patru deținuți periculoși au reușit să evadeze sâmbătă după-amiază din arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Aflați în timpul programului de plimbare în curtea interioară a Poliției Cluj, cei patru au rupt grilajul de fier care acoperă locul destinat plimbării, au escaladat zidul din beton și s-au făcut nevăzuți.

Ulterior, au fost instituite filtre ale poliţiştilor pe raza întregului judeţ, mai ales la intrările şi la ieşirile din localităţi, astfel de filtre fiind amplasate şi la căile ferate.

Potrivit unor surse din poliție citate de Mediafax, reprezentanţii IPJ au sesizat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care a început deja cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de evadare în ceea ce îi priveşte pe cei patru bărbaţi aflaţi în arest preventiv.

În același timp, procurorul de caz face cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în ceea ce îi priveşte pe poliţiştii care erau de serviciu la arestul IPJ în momentul în care cei patru bărbaţi au reuşit să fugă.

Cei patru sunt considerați a fi deosebit de periculoși. Trei dintre ei, Claudiu Botorea, Alexandru Bartuş și Daniel Baciu, au fost condamnați pentru furt calificat. Cel de-al patrulea deținut care a reușit să evadeze este Tiberiu Lăcătuş. Din primele informații, el este cercetat pentru tentativă de omor.

UPDATE: În momentul evadării, Alexandru Cristian Bartuș (1,80 m), în vârstă de 32 de ani, purta o bluză vernil, de nuanţă deschisă, o haină şi pantaloni sport, gri, cu două dungi albastre, și pantofi sport, alb cu negru.

Tiberiu Lăcătuș, de 22 de ani, cu înălțimea de 1,60-1.65 m, are un cercel în sprânceana stângă şi tatuaj pe braţ. El purta vestă albastră, de culoare închisă, haină vişinie și pantaloni sport, de culoare închisă.

Daniel Cătălin Baciu (1,70 m) era singurul minor din grupul celor patru, având 16 ani. În momentul evadării, purta haină şi pantaloni negri, cu trei dungi albe şi pantofi sport, albaştri. 

Cel mai în vârstă infractor, Claudiu Marin Botorea (1,65), de 36 de ani, era îmbrăcat cu blugi albaștru închis și cu o geacă de piele.

UPDATE 2: Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Cluj, oamenii legii au reuşit să îl depisteze pe Daniel Baciu, care era arestat preventiv pentru furt calificat, evadatul fiind prins în zona gării din Cluj-Napoca.

UPDATE 3: Alţi doi dintre cei patru tineri evadaţi din arestul Poliţiei Judeţene Cluj au fost prinşi în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv, duminică dimineaţă, poliţiştii continuând căutările pentru găsirea celui de-al patrulea evadat.

Aceleaşi surse au mai precizat că cel de-al treilea evadat a fost prins, duminică dimineaţă, în jurul orei 07:00, în zona gării din Cluj-Napoca. Tiberiu Lăcătuş, de 22 de ani, fusese arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Cei doi bărbaţi au fost duşi în faţa procurorului de caz pentru a fi audiaţi, au mai spus sursele citate. Potrivit poliţiştilor, căutările sunt continuate pentru depistarea şi prinderea ultimului evadat, Alexandru Cristian Bartuş.

Comenteaza