Deputat clujean: posibilă speculă în programul "Rabla"

Deputat clujean: posibilă speculă în programul
Mircia Giugiu îi cere ministrului Mediului, Rovana Plumb, să analizeze modul în care se derulează cea de-a doua etapa a Programului ”Rabla”, care a demarat în 8 august.

"Cu toate că a fost alocată suma de 57 milioane euro pentru casarea a 15 mii de autoturisme vechi de peste 10 ani, ceea ce înseamnă că există 15 mii de vouchere care ar fi trebuit să fie împărţite în mod echitabil la cele 180 de centre de colectare de la nivel naţional, acest lucru nu s-a întâmplat. Fiecare centru ar fi trebuit să primească, în medie, aproximativ 85 tichete. În ceea ce priveşte judeţul Cluj cele 11 centre de colectare existente au primit doar câte 20-25 de vouchere, asta în ciuda faptului că în prima etapă au funcţionat 17 centre de colectare autorizate la nivel judeţean", a precizat deputatul în scrisoare adresată ministrului Mediului.

Mai mult, Giurgiu consideră că deşi cererea de vouchere este foarte mare în judeţul Cluj, s-au alocat puţine vouchere "Ne duce cu gândul la o posibilă speculă". "Altfel nu se explică faptul că în judeţul Cluj fiecare centru a primit atât de puţine vouchere, sub o treime din media naţională. Acest lucru înseamnă că modalitatea în care persoanele care au împărţit tichetele lasă loc de interpretări şi suspiciuni. În acest fel, practic după prima zi de la începerea Programului toate voucherele alocate judeţului Cluj au fost epuizate de către cei care se aflau pe listele de aşteptare ale centrelor de colectare clujene", a mai spus Giurgiu.

Deputatul clujean cere verificarea şi luarea de urgenţă a unor măsuri care să ducă la acordarea diferenţei de până la 85 de tichete pentru fiecare centru de colectare din judeţul Cluj pentru a veni astfel în sprijinul cererii celor interesaţi, dar şi pentru a respecta ideea pentru care au fost alocate fondurile, respectiv aceea de a fi casate autoturisme din toate zonele ţării.

Comenteaza