Demonstraţii de luptă ale jandarmilor clujeni, în Piaţa Mihai Viteazu FOTO/VIDEO

Demonstraţii de luptă ale jandarmilor clujeni, în Piaţa Mihai Viteazu FOTO/VIDEO
Jandarmii clujeni au sărbătorit astăzi 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. La festivitatea organizată în Piaţa Mihai Viteazu au participat mai multe oficialităţi clujene, veterani de război, dar şi mulţi curioşi ce s-au oprit să vadă demonstraţiile de luptă ale forţelor de ordine.

Programul activităţilor organizate astăzi, în Piaţa Mihai Viteazu, cu ocazia "Zilei Jandarmeriei Române" a debutat în jurul orei 11 cu citirea mesajului Ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca. A urmat apoi o slujbă religioasă oficiată de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ şi înmânarea diplomelor pentru veteranii de război.

De la ceremonie nu a lipsit nici primarul Radu Moisin care a ţinut să le mulţumească jandarmilor clujeni pentru munca şi efortul depus zilnic, pe vreme de ploaie şi frig cum a fost cazul şi astăzi.

Punctul de atracţie al evenimentelor de astăzi au fost demonstraţiile de luptă. Jandarmii "au pus în scenă" imobilizarea unui infractor pe stradă, prinderea unui hoţ cu ajutorul câinilor şi o acţiune de intervenţie cu mascaţi.

De spectacolul oferit s-au bucurat cel mai mult cei câţiva zeci de copii, care au aplaudat şi au chicotit îndelung după fiecare exerciţiu. La finalul demonstraţiilor aceştia s-au îmbulzit la standul cu arme să testeze diferenţa dintre o armă adevărată şi cele din jocurile de pe calculator.

În acest an, la data de 3 aprilie se împlinesc 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Arma jandarmeriei a fost întemeiată de Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, prin semnarea „Legiuirii Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi" la 3 aprilie 1850, moment care marchează naşterea Jandarmeriei Române.

 

 

Comenteaza