Degeaba reduceți consumul la energie ACUM! Veţi fi facturaţi la consumul mediu din ANUL TRECUT

Degeaba reduceți consumul la energie ACUM! Veţi fi facturaţi la consumul mediu din ANUL TRECUT

Românii care fac eforturi să scadă consumul gospodăriei la curent electric NU au beneficiat de plafonarea prețului la electricitate, dimpotrivă au fost nevoiți să plătească mai mult. Legea prevede că se aplică prețul plafonat, doar dacă consumul mediu anual din anul 2021 este sub 255 / 300 kWh. 

Economia la curent nu va scadea factura de curent, deşi românii au fost îndrumați să facă economie la energie electrică. Românii au fost ampgiţi de guvernanţi că vor beneficia de un preț plafonat la energie dacă vor consuma mai puţin.

Însă acum românii constată că deşi au redus factura lunară din august 2022 sub 255 lei/kWh, în loc să aibă pe factură prețul promis plafonat de 0,8 lei/kWh, au prețul de 1,8 lei/kWh.

Adică pentru un apartament cu 3 camere care a consumat 250 kWh în luna august 2022, proprietarul în loc să achite 200 lei, va achita 450 lei (2,25 ori mai mare). De ce?

Pentru că Legea prevede că se aplică prețul plafonat, doar dacă consumul mediu anual din anul 2021 este sub 255 / 300 kWh.

Românii trebuie să știe că dacă nu au făcut economie la energie în 2021, degeaba fac economie la energie anul acesta, deoarece nu primești în luna curentă prețul plafonat promis, pe factură va fi prețul pieții (cel puțin dublu față de prețul plafonat), atrag atenţia cei de la Asociația Energia Inteligentă, potrivit cotidianul.ro, iar guvernanţii rencunosc că e aşa, doar că nu a fost suficient mediatizat acest aspect. 

Comenteaza