Defrişări în Gheorgheni: au tăiat zeci de copaci ca să facă loc caselor pentru militari VIDEO

Defrişări în Gheorgheni: au tăiat zeci de copaci ca să facă loc caselor pentru militari VIDEO
Zeci de copaci, unii de dimensiuni impresionante, au fost tăiaţi pentru a face loc locuinţelor pentru militari din cartierul Gheorgheni. Locuitorii din zonă spun că a fost distrus spaţiul verde, unde obişnuiau să iasă la plimbare şi aer curat. Reprezentanţii Armatei susţin că firma care construieşte casele are avize de la Agenţia de Mediu.

Pe o suprafaţă de câteva sute de metri găsim trunchiuri de copaci. Oamenii din zonă se plâng că dispare spaţiul verde. Vezi ce spune unul dintre locuitorii din zonă, Sorin Pop, în materialul video

"În primul rând dispare oxigenul, faima Gheorgheniului, verdeaţa", spune el. "Dispare tot ce o plantat bunicii noştri peste noapte. O pădure se face în 100 de ani".

Zona este ferită de ochii lumii, însă clujenii din cartierul Gheorgheni mergeau adesea la picnic în pădurea de lângă cartodrom.

Proiectul imobiliar va cuprinde peste 200 de case cu suprafeţe între 80 şi 100 de metri pătraţi. Terenul a fost concesionat de Armată unei societăţi comerciale care ridică locuinţele destinate militarilor. Procesul verbal de predare a terenului a fost încheiat în septembrie 2010. Aurel Damşa, consilier juridic la Divizia 4 Infanterie Gemina, explică situaţia în materialul video. Click pe fotografie ca să vezi imagini şi declaraţii

Reprezentanţii constructorului nu au dorit să prezinte un punct de vedere. Personalul militar plăteşte casele direct la firmă, la preţuri avantajoase de 700 de euro metrul pătrat.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

Comenteaza