Breaking news Decizie de ultimă oră pentru un oraș din Cluj. Masca, obligatorie în toate spaţiile deschise

Decizie de ultimă oră pentru un oraș din Cluj. Masca, obligatorie în toate spaţiile deschise

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a decis, în cadrul unei ședințe convocate miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție pentru locuitorii Dejului, inclusiv în spațiile deschise.

Începând de miercuri, toți locuitorii din Dej cu vârsta de peste 5 ani sunt obligați să poarte măști de protecție,  astfel încât să acopere nasul și gura, inclusiv în spațiile deschise. E o nouă măsură de limitare și prevenire a răspândirii COVID-19, având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul municipiului.

Marți în Dej au fost închise restaurantele, cafenelele și jocurile de noroc cu activitate la interior, ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de îmbolnăvire la 1,66 / 1.000 de locuitori.

"Începând cu 7 octombrie se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către persoanele cu vârsta de peste cinci ani, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE din municipiul Dej", se arată în decizia CLSU Dej.

Acesta reamintește cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus luate anterior la nivel municipiului:

1. Respectarea măsurilor de distanțare, purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor în mijloacele de transport în comun.
2. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în stațiile de autobuz.
3. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în zonele de piață și alte spații aglomerate.
4. Respectarea măsurilor de distanțare și dezinfecție la nivelul unităților de alimentație publică.
5. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în spațiile publice închise.
6. Respectarea tuturor prevederilor emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID 19 de către persoanele fizice și juridice.

"Respectarea măsurilor stabilite de CLSU și a tuturor prevederilor emise de alte autorități privind limitarea răspândirii COVID-19 va fi asigurată de către Poliția Națională, Jandarmeria, Poliția Locală. Rugăm cetățenii să fie responsabili și să aplice toate măsurile de protecție stabilite pentru limitarea îmbolnăvirilor", transmite CLSU Dej.

Comenteaza