Deces misterios: au chemat ambulanţa, iar când aceasta a ajuns, apelantul s-a făcut nevăzut şi şi-a închis telefonul

Deces misterios: au chemat ambulanţa, iar când aceasta a ajuns, apelantul s-a făcut nevăzut şi şi-a închis telefonul
Salvarea a fost chemată din nou, miercuri dimineaţă, când pacienta murise.

Noaptea trecută, în jurul orelor 23:00, la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) s-a primit un apel disperat de la un cetăţean din colonia de romi de la Pata-Rât. Era vorba de o femeie bolnavă şi se cerea intervenţia medicilor pentru salvarea ei.

"Când au ajuns la locul respectiv, medicii de pe ambulanţă s-au trezit că persoana care a făcut apelul la numărul de urgenţă 112 nu le mai răspunde. Aşa că au aşteptat timp de 15 minute, fără niciun rezultat, după care s-au întors la bază", declară Horia Simu, directorul SAJ Cluj.

Însă miercuri dimineaţă, la ora 7:00, angajaţii SAJ au fost sunaţi din nou de către apelantul din seara precedentă, cerându-li-se intervenţia, de data aceasta la o pacientă decedată.

"Ne-am deplasat de urgenţă la faţa locului, însă doar ca să constatăm decesul şi să anunţăm poliţia. Oricum, pentru noi este un semn de întrebare ce s-a întâmplat în cele 7-8 ore cu femeia în vârstă de 35 de ani, perioada când apelantul a ţinut telefonul închis, însă restul e de competenţa poliţiei", a mai spus Simu.

Cadavrul femeii a fost transportat în această dimineaţă la IML Cluj, în vederea efectuării autopsiei.

"Facem cercetări pentru a stabili împrejurările în care femeia a decedat, inclusiv prin audieri de persoane. Dar pentru clarificarea situaţiei şi stabilirea cauzelor exacte ale decesului se impune în primul rând aflarea rezultatului necropsiei", a declarat pentru Ziua de Cluj comisarul-şef Daniel Graur, din cadrul IPJ Cluj.

UPDATE: Femeia în vârstă de 35 de ani din colonia de romi de la Pata Rât a murit, conform declaraţiilor familiei, din cauza unui infarct. Soţul femeii, Claudiu S., venit astăzi la IML Cluj pentru ridica trupul acesteia, spune că S. Carmen avusese iniţial un preinfarct, însă pentru că s-a simţit între timp ceva mai bine a refuzat să mai urce în ambulanţă.

"Între timp telefonul vecinei de la care s-a vorbit la Urgenţă s-a descărcat, iar noi nu am avut sursă de curent, ca să contramandăm venirea salvării şi să-i înştiinţăm pe cei de acolo ce am hotărât. Însă, din păcate, la ora 6 dimineaţa soţia mea a încetat din viaţă, de data aceasta de infarct, după cum m-au înştiinţat medicii", a mai declarat bărbatul.

Comenteaza