“Decât să fii a altuia, mai bine te omor!” Un bărbat i-a smuls fostei concubine părul din cap şi apoi a încercat s-o ucidă

“Decât să fii a altuia, mai bine te omor!” Un bărbat i-a smuls fostei concubine părul din cap şi apoi a încercat s-o ucidă
Toată tărăşenia s-a petrecut miercuri seară în Huedin.

Rodica are 53 de ani şi e văduvă de 28 de ani. Mamă a doi băieţi mari, aflaţi actualmente la muncă în străinătate, femeia s-a pensionat de boală în anul 2008, după ce s-a îmbolnăvit de scleroză multiplă.

Actualmente urmează un tratament extrem de costisitor cu interferon, depăşit de posibilităţile sale materiale, însă suportat prin programa naţională. Totuşi - spune ea - tratamentul necesită şi alte medicamente adiacente, care au secătuit-o deja complet de venituri şi au dus-o practic în sapă de lemn, astfel că tot ceea ce i se întâmplă acum este cu mult peste limitele puterii sale de a suporta.

În urmă cu zece ani ea l-a cunoscut pe Mircea, un bărbat cu un an mai tânăr, în Huedin, localitatea unde ambii domiciliază. S-au iubit cu năbădăi, fiindcă Mircea obişnuieşte să bea cam mult, uitând să aducă bani în casă, cheltuindu-i cu prietenii. Astfel că la anumite intervale de timp Rodica l-a tot alungat pentru ca apoi, de milă, să-l reprimească. Asta deşi în urmă cu doi ani, de Crăciun, acesta a fost cât pe ce s-o înjunghie după o ceartă mai aprigă petrecută între ei.

De data aceasta, femeii i-a ajuns cuţitul la os şi de câteva săptămâni a rupt-o complet cu fostul iubit. Însă acesta nu a acceptat, în ruptul capului, despărţirea şi i-a pregătit femeii o "surpriză" pe cinste.

"Ieri seară, în jurul orelor 18:00, m-am întors acasă de la părinţi, de la munte, şi m-am dezbrăcat - iertaţi, până la chilot - ca să-mi schimb hainele. Însă când să intru în camera cealaltă, la dulapul de haine, numai că m-am trezit cu el în bucătărie, înarmat cu o rangă lungă de un metru", povesteşte ea.

Femeia l-a întrebat speriată ce caută în casa ei şi cum a intrat, însă fostul concubin i-a pus mâna în cap şi a târât-o prin încăpere, ţinând-o strâns de păr, intenţionând să-i dea lovitura fatală cu ranga.

"Din fericire m-am apărat cu putere, fapt ce l-a determinat să scape bucata de fier şi, de asemenea, ţipetele mele au alarmat o vecină, care a venit să mă scoată de acolo. Între timp el a întors de două ori cheia în uşă ca să împiedice intrarea ei în casă şi m-a luat la bătaie cu pumnii. Îl tot imploram să nu mă mai bată, să discutăm, dar el spunea că preferă să mă omoare decât să vadă că voi ajunge a altuia. Mi-a luat apoi verigheta şi inelul pe care mi le-a cumpărat cu ani în urmă, dar şi cei 150 de lei care mi-au mai rămas din pensie", îşi continuă relatarea. 

Cu chiu cu vai, femeia a reuşit să scape din mâinile lui, lăsându-l pe agresor în casă. Însă acesta, la vederea vecinilor, a zbughit-o prin grădină, astfel că nici poliţiştii veniţi la faţa locului nu au mai reuşit să-l găsească. Femeia spune că după eveniment a preferat să meargă la poliţie, pentru declaraţie, decât să vină cu salvarea la Cluj şi a încercat să-şi oblojească, aşa cum a putut, vânătăile de pe corp.

Aflată joi dimineaţă pe holul IML Cluj, femeia spune - plângând şi tremurând de nervi - că n-a mai avut curajul să se întoarcă acasă şi a dormit noaptea trecută la o cunoştinţă, de teamă ca fostul concubin să nu se întoarcă şi s-o omoare pe bune de data asta.

După ce-au consultat-o, legiştii clujeni i-au recomandat femeii patru zile de îngrijiri medicale. "Am mare nevoie acum de linişte, dar în situaţia dată nu ştiu cum o s-o pot obţine. Am să-i fac plângere penală, ca să fie pedepsit şi să primească interdicţie de a se mai apropia vreodată de mine. Numai aşa o să reuşesc să-mi duc mai departe viaţa mea necăjită", arată, în încheiere, Rodica.

Comenteaza