Decanul Matiş, în stare stabilă după tentative de suicid

Decanul Matiş, în stare stabilă după tentative de suicid
Medicii urmează să stabilească intervenţiile chirurgicale la care va fi supus decanul de la Economice după ce, sîmbătă dimineaţa, s-a aruncat de la etajul casei sale.

Dumitru Matiş, decanul de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj, care ar fi încercat să se sinucidă sâmbătă dimineaţă se află în continuare sub îngrijirea medicilor de la secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj.

Matiş a fost internat la SCJU Cluj după ce a căzut de la o înălţime de şapte metri, iar medicii i-au pus mai multe diagnostice între care fractură de bazin, fractură de coste bilaterale, traumatism cranio-cerebral frontal, insuficienţă renală şi infarct miocardic acut.

„Pacientul este stabil, este în continuare intubat şi ventilat mecanic şi va rămâne la secţia ATI sub tratament. În zilele următoare se va stabili conduita operatorie", a declarat Monica Costin, directorul de îngrijiri al SCJU Cluj şi purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare. Totodată, aceasta a declarat, duminică, pentru ZIUA de CLUJ, că în ceea ce priveşte posibilitatea ca Matiş să rămână invalid, acesta are şanse să îşi revină. „Din punct de vedere neurologic, răspunde bine, examenul neurologic este bun, îşi mişcă braţele şi picioarele şi răspunde la comenzi", a adăugat Costin.

În prezent, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj investighează dacă căzătura decanului de la FSEGA a fost accident sau tentativă de sinucidere. Totodată, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj susţin că apelul primit la numărul de telefon 112 în ceea ce-l priveşte pe Matiş a fost unul despre o tentativă de suicid.

Conform unor surse din UBB, Matiş ar mai fi avut în trecut alte două tentative de a-şi lua viaţa.

 

Etichete
Comenteaza