De la Tel Aviv la Marea Moartă pe bicicletă, în imagini

De la Tel Aviv la Marea Moartă pe bicicletă, în imagini
Clujenii pasionaţi de ciclism, şi nu numai, sunt invitaţi să asiste joi la o proiecţie de imagini ce va prezenta aventurile unui clujean prin Israel, de la Tel Aviv până la Marea Moartă.

Tura cicloturistică în cauză a fost susţinută pe parcursul a două săptămâni, în perioada sărbătorilor de iarnă, de Robert Török, un pasionat membru al Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN). 

Imaginile sunt surprinse de-a lungul celor aproape 1000 km pedalaţi solitar cu această ocazie, transportând pe bicicletă echipamentul de campare şi toate dotările necesare. Itinerarul a inclus Tel Aviv, Haifa, Acra, Mesada, Tiberias, Marea Galileii, Nazaret, Ierusalim şi Marea Moarta, locuri cu valori culturale şi naturale memorabile. Astfel, au fost vizitate şi imortalizate peisaje care de care mai variate, de la deşert la litoral, de la ruine antice la celebre lăcaşuri de cult a trei mari religii contemporane, de la muzee la situri arheologice de renume, de la munţi stâncoşi la cea mai sărată mare.

Evenimentul va avea loc joi, de la ora 20:00, la Casa TIFF, şi se înscrie în programul  "VELOMOND" desfăsurat de CCN de peste un deceniu şi jumătate. Scopul acestuia este străbaterea pe bicicletă a unor trasee de lung parcurs pe diverse continente, documentarea şi promovarea acestora şi a cicloturismului ca model şi alternativă ecologică de turism internaţional.

 

Comenteaza