Video De gardă la UNTOLD. Cum arată o noapte la spitalul de campanie din festival şi ce au păţit pacienţii

De gardă la UNTOLD. Cum arată o noapte la spitalul de campanie din festival şi ce au păţit pacienţii

Paul Oargă, medic de profesie și vlogger din pasiune, îi duce pe oameni, prin clipurile sale, în interiorul spitalelor și le explică cum funcționează lucrurile în sistemul medical din România. Săptămâna aceasta a revenit cu o nouă filmare, de această dată de la spitalul de campanie din incinta Untold. 

"Când vii la festival, ultimul loc în care îţi imaginezi că ai putea ajunge este pe una din tărgile SMURD. Dar punctele medicale avansate sunt pregătite să te trateze. Vedeţi în clip cum arată prezentările la corturile SMURD într-o noapte la festivalul UNTOLD", spune paramedicul SMURD. 

Conform medicului, cele mai multe cazuri au fost legate de intoxicaţiile cu alcool sau cu alte substanţe, luxaţii, fracturi, dar au fost înregistrate şi cazuri care au necesitat transferul la spital sau chiar în sala de operaţie. 

265.000 de persoane au participat la Untold 2021. În punctele medicale avansate, 651 de persoane au solicitat consult medical, acestora fiindu-le acordată asistență medicală de către personalul medical SMURD, paramedici pompieri și voluntari ISU/SMURD. Majoritatea cazurilor înregistrate au reprezentat afecțiuni ușoare, doar în 19 dintre aceste situații a fost necesar transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Comenteaza