Dat afară de la Mechel, îi cere lui Băsescu să-l omoare VIDEO

Dat afară de la Mechel, îi cere lui Băsescu să-l omoare VIDEO
Un bărbat de 57 de ani din Turda a trimis Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei o scrisoare deschisă în care cere să fie eutanasiat peste doar câteva zile, de ziua sa. El a fost concediat în urmă cu un an de la Mechel Service Câmpia Turzii.

Bărbatul spune în scrisoare că a fost dat afară de la Mechel Service Câmpia Turzii anul trecut şi nu a reuşit să îşi găsească un alt loc de muncă. El susţine că, din acest motiv, a fost părăsit de familie. Bărbatul spune că nu mai poate îndura umilinţele la care este supus şi, în aşteptarea unui răspuns de la Guvern şi Preşedinţie, va intra în greva foamei chiar de ziua lui, pe data de 31 iulie.


Bărbatul mai trebuie să primească ultimii bani din indemnizaţia de şomaj, după care nu va mai avea niciun venit. Între timp, a fost părăsit de soţie şi spune că a ajuns la capătul puterilor. "Să-mi dea o dispoziţie să-mi acorde eutanasierea asta!", răbufneşte Mircea Florea. "Nu mai pot suporta. Nu mai pot suporta că sunt marginalizat".

Bărbatul a mai fost disponibilizat în 2006 de la o fabrică din Turda, după care s-a angajat la Mechel Service. De un an îşi caută din nou de lucru. "Sunt a doua oară în situaţia asta şi nu mai vreau", spune el. "Am căutat un loc de muncă, dar nu am găsit nimic. Am accesat o mie de joburi".

În cazul în care nu i se permite eutanasierea, bărbatul va intra în greva foamei în data de 31 iulie, de ziua lui.

Bărbatul se teme cel mai mult că nu va mai avea din ce să îşi plătească facturile.

În frigiderul omului zace singură o bucată de salam.

Mircea Florea are studii superioare şi este de meserie inginer zootehnist. A lucrat şi ca gestionar, sef de depozit, frezor, agent comercial şi la linia de asamblare a telefoanelor de la fabrica Nokia pentru trei luni. Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă a primit scrisoarea deschisă a bărbatului şi anunţă că acesta s-ar încadra într-un program al agenţiei. "Putem subvenţiona locurile de muncă pentru cei care mai au trei ani până la pensie", spune directorul AJOFM Cluj Daniel Don. "Dacă aducea situaţia în atenţie mai repede, nu se ajungea la această scrisoare; găseam un agent economic doritor de a-l angaja".

Numai că în acest an doar trei persoane care mai au cel mult 3 ani până la pensie s-au angajat prin sistemul propus de AJOFM.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza