Dai foc miriştii fără să ceri aviz de la Protecţia Mediului, rişti amenzi de 6.000 lei

Dai foc miriştii fără să ceri aviz de la Protecţia Mediului, rişti amenzi de 6.000 lei
Clujenii care îşi incendiază miriştile fără să aibă acordul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului riscă amenzi de până la 6.000 de lei, avertizează astăzi conducerea instituţiei. Aceasta, după ce în urmă cu o săptămână un foc cauzat de incendierea miriştilor, în Câmpeneşti, a mistuit o locuinţă iar circulaţia pe Autostrada Transilvania a fost perturbată în aceeaşi zi din cauza unui alt foc de păşune.

Miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul ARPM fără informarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. "Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunatori specifici", se arată în anunţul ARPM.

Persoanele fizice riscă amenzi între 3.000 şi 6.000 de lei dacă ard miriştile fără să anunţe în prealabil ARPM. În ce priveşte persoanele juridice, amenzile pentru acestea sunt considerabil mai mari faţă de persoanele fizice - de la 25.000 la 50.000 de lei. Până acum niciun clujean nu a informat instituţia de faptul că intenţionează să dea foc miriştilor sau tufelor de pe tarlale, potrivit purtătorului de cuvânt Adina Maier.

 

Comenteaza