Cutremurul din Turcia. Un grup de studenți români a solicitat ajutorul ambasadei României

Cutremurul din Turcia. Un grup de studenți români a solicitat ajutorul ambasadei României
| Foto: Twitter/Weisel

Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de studenţi Erasmus, care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea turcă Kahraman Maraş, afectată de cutremur.

Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere. Potrivit MAE, ca urmare a dialogului reprezentanţilor ambasadei cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale, s-a confirmat faptul că cetăţenii români sunt în siguranţă.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România, precizează MAE.

”Până la acest moment, nu au fost înregistrate alte solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest cutremur sau semnalari din partea autorităţilor turce privind cetăţeni români afectaţi”, spune ministerul.

Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, dacă situaţia o va impune.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +90.532.318.1726.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza