Cutremur puternic în Italia: seism de 6,5 grade

Cutremur puternic în Italia: seism de 6,5 grade
Un cutremur puternic, de 6,5 grade, a avut loc duminică dimineaţa în Italia.

Zeci de persoane au fost rănite în urma cutremurului de 6,5 grade produs duminică dimineaţă în centrul Italiei, anunţă surse citate de ziarul La Repubblica. Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la urmările cutremurului din centrul Italiei şi la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de acesta, până acum nefiind înregistrată nicio solicitare de asistenţă consulară.

Cutremurul s-a produs la ora 7.40 (8.40, ora României) la adâncimea de doar 10 kilometri.

Numeroase clădiri s-au prăbuşit în zona Norcia, provincia Perugia.Conform unor surse citate de Corriere della Sera, în localitatea Tolentino (regiunea Marche) s-a prăbuşit o biserică în timpul slujbei de duminică. Nu este clar dacă vreo persoană a rămas blocată sub dărâmături.

La Amatrice, localitate afectată grav de cutremurul din august, s-a prăbuşit o biserică şi un sediu al administraţiei locale, două persoane fiind scoase de sub dărâmături. 

 Mişcarea telurică a fost simţită puternic inclusiv la Roma, Florenţa şi Bolzano, provocând scene de panică.

Inţial, Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 7,1, revizuită ulterior la 6,5. Institutul italian de geofizică şi vulcanologie a anunţat o magnitudine iniţială de 6,1, revizuită ulterior la 6,5.

 

Comenteaza