News alert Update Cutremur în Sălaj. A fost resimțit și la Cluj

Cutremur în Sălaj. A fost resimțit și la Cluj

Un cutremur destul de puternic, de suprafață, s-a produs în județul Sălaj, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul a avut loc la ora 9.00.

UPDATE: " În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)", transmite ISU Cluj. 

-------------------------------------

"În urmă cu puțin timp, în zona Crișana, din judetul Sălaj (la 3 km de Zalău), s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, la o adâncime de 10 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Pentru evaluarea situației, au fost trimise in recunoaștere echipaje de pompieri. În judetul nostru nu au fost primite apeluri de urgență ca urmare a acestor seisme", transmite ISU Cluj. 

Seismul a avut loc la adâncimea de doar 10 kilometri şi a fost resimţit în Zalău (2 kkm), Jibou (24 km), Cehu Silvaniei (26 km), Şimleu Silvaniei (28 km), Huedin - Cluj (34 km).


Informații despre măsurile și modul de comportare în caz de seism https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Comenteaza