Cursuri de calculatoare pentru medicii de la Spitalul de Recuperare

Cursuri de calculatoare pentru medicii de la Spitalul de Recuperare
419 medici, asistente medicale, dar şi infirmiere de la Spitalul Clinic de Recuperare (SCR) din Cluj şi de la Spitalul Clinic de Urgenţă din Târgu-Mureş vor putea participa în următorii doi ani la mai multe cursuri de management în sănătate, de utilizare a aparaturii IT a instituţiilor, dar şi la cursuri de operare pe calculator, de învăţare a limbii engleze, de resuscitare cardio-respiratorie sau de management al deşeurilor periculoase.
Cursurile din cadrul proiectului “Educaţie Medicală Continuă” (EMC) au fost finanţate cu fonduri europene în valoare de 800.000 de euro şi sunt realizate de cele două unităţi medicale în parteneriat cu RSC Consulting. “Vor fi cursuri de scurtă durată, de 15 sau 30 de ore, doar cursul privind sistemul de management al calităţii având o durată de 45 de ore”, a declarat Steluţa Racolţa, managerul proiectului EMC. Sanda Patrichi, managerul SCR a explicat că la proiect vor lua parte 158 de angajaţi ai unităţii medicale. “Beneficiarii acestor cursuri vor fi şefii de secţii, medicii curanţi, asistentele, infirmierele, dar şi personalul administrativ”, a spus Patrichi. Potrivit Steluţei Racolţa, cursurile sunt acreditate, iar absolvenţii vor primi certificate de absolvire şi puncte EMC necesare medicilor care vor să îşi dea examenul pentru o specialitate.

“Medicii curanţi vor putea urma, spre exemplu, cursuri privind managementul deşeurilor, noţiuni de etică şi deotologie sau de sisteme de management al calităţii. Fiecare persoană va beneficia de un set de cursuri. Vom avea în total 3.400 de absolvenţi pentru că fiecare persoană va urma opt tipuri de cursuri acreditate prin Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor”, a precizat Racolţa. Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor (CM) Cluj, a apreciat existenţa cursurilor, dat fiind faptul că medicii trebuie să ia parte la congrese sau simpozioane unde plătesc taxă de participare în vederea acumulării de puncte EMC. “ E foarte bine venit acest curs în condiţiile în care se asigură finanţare. Proiectul este binevenit pentru medici deoarece adună puncte EMC, dar şi pentru că le facilitează practica în România şi în Uniunea Europeană”, a declarat Bârsan.


Comenteaza