Video Cum va fi sărbătorită Mica Unire la Cluj. Ceremonii, concerte, focuri de artificii

Cum va fi sărbătorită Mica Unire la Cluj. Ceremonii, concerte, focuri de artificii
| Foto: Facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania

Municipiul Cluj-Napoca sărbătorește Unirea Principatelor Române, care va fi miercuri, 24 ianuarie 2024, prin manifestări solemne, concerte și spectacol de artificii.

Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca vă invită la Ziua Unirii Principatelor Române. Sărbătorim împreună 165 de ani de la «Mica Unire», printr-o serie de manifestări solemne, concerte și artificii.

Evenimentele zilei debutează la ora 12:00 în zona bustului domnitorului Al. I. Cuza din fața Instituției Prefectului - Județul Cluj, unde vor avea loc alocuțiuni și se va desfășura o ceremonie religioasă și militară. Manifestările din prima parte a zilei sunt organizate de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, alături de Instituția Prefectului - Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie «Gemina».

În Piața Unirii, Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită cu un regal folcloric, concerte și spectacol de artificii, după cum urmează:

- ora 14:00 - Regal folcloric - Mariana Gabrian Sfechiș, Adriana Irimieș, Ansamblul folcloric Cununa Apusenilor, Florina Trif, Narcisa și Ana Georgeta Balla, Ansamblul folcloric Crăișorul, Clubul vedetelor - Muguri de folclor, Oana Bozga-Pintea, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Amalia Chiper, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Ansamblul folcloric Mugurelul, Valeria și Traian Ilea, Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș - acompaniază Orchestra Regal Transilvan
- ora 19:00 - Concert Hara
- ora 20:00 - Spectacol de artificii în Piața Unirii

La mulți ani, România!”, au transmis reprezentanții primăriei Cluj-Napoca.

Parteneri oficiali: Terapia - O companie Sun Pharma, Iulius Mall Cluj-Napoca
Partener principal: Ursus
Parteneri: Coca-Cola, Alexandrion, Coral Impex
Parteneri media: TVR Cluj, Radio Impuls

Despre evenimentele din 24 ianuarie 2024 a vorbit și edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„Este un moment în care toții românii se bucură. Prin această Mică Unire, românii reușesc să-și vadă o parte din vis împlinit. În sensul că reușesc să-și creeze un stat care să adune românismul, prima dată Moldova și Țara Românească, iar apoi toți românii din provinciile istorice. Este un simbol important. O parte din visul din 1848 se îndeplinește în 1859 și continuă până în 1918”, a afirmat, la ZIUA LIVE, primarul Clujului.

Comenteaza