Cum şi-a folosit fostul primar al Clujului soţia ca să-şi încaseze şpaga VIDEO

Cum şi-a folosit fostul primar al Clujului soţia ca să-şi încaseze şpaga VIDEO
Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, şi-a folosit soţia pentru a-şi ascunde faptele de corupţie. Aceasta a încheiat contracte fictive de asistenţă juridică cu denunţătoarea Aspazia Droniuc. În acest fel, Apostu a încasat prin cabinetul de avocatură al soţiei 275.000 de lei. Informaţiile apar în motivarea deciziei prin care fostul edil a fost condamndat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru fapte de corupţie.

Motivarea deciziei Curţii de Apel Târgu Mureş arată că Sorin Apostu se întâlnea cu denunţătoarea Aspazia Droniuc, broker de asigurare, înainte de fiecare licitaţie pentru asigurarea parcului auto al regiei de transport local. Cei doi conveneau ca Apostu să ajute firme femeii, iar aceasta să încheie contracte fictive cu soţia lui Apostu, de profesie avocat. Potrivit judecătorului, Apostu le-a instigat pe Droniuc şi pe siţia lui să încheie actele fictive.

ŞI-A INSTIGAT SOŢIA
SURSA MOTIVAREA SENTINŢEI

"Fapta inculpatului Apostu Sorin, care cu intenţie, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a instigat pe inculpatele Apostu Monica şi Droniuc Aspazia la încheierea a două contracte de asistenţă juridică şi a unui număr de 21 de facturi fiscale, în perioada iulie 2008-septembrie 2011, înscrisuri care evidenţiau prestarea unor activităţi de consultanţă juridică nereale şi care au avut drept scop disimularea adevăratei naturi a provenienţei banilor", se arată în motivare.

Instanţa a notat că fostul primar şi-a negat cu vehemenţă faptele şi a dat dovadă de o mare capacitate de disimulare.


SFIDARE A LEGILOR MORALE ŞI PENALE
SURSA MOTIVAREA SENTINŢEI

"Inculpatul a negat vehement faptele sale şi a încercat pe tot parcursul judecăţii să minimalizeze acţiunile sale, ceea ce denotă, aşa cum rezultă şi din referatul de evaluare întocmit de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, o accentuată capacitate disimulativă şi de sfidare a legilor morale şi penale", a reţinut instanţa.

Sorin Apostu a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instigare la spălare de bani, instigare la fals şi primire de foloase necuvenite. Soţia lui a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru spălare de bani şi complicitate la trafic de influenţă. Sentinţa a fost atacă cu recurs la Înalta Curte atât de soţii Apostu cât şi de DNA.

Comenteaza