Cum se circulă pe drumurile din județul Cluj. Drumarii au împrăștiat material antiderapant

Cum se circulă pe drumurile din județul Cluj. Drumarii au împrăștiat material antiderapant
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineții zilei de miercuri, pe raza județului nu există drumuri județene blocate sau închise traficului rutier.

Totuși, din cauza ceții și a temperaturilor apropiate de zero grade Celsius înregistrate mai ales în cursul nopții, pe sectoarele de drum situate în zona de munte a județului există posibilitatea ca circulația să fie afectată din cauza fenomenului de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație, în cursul zilei de marți, 22 noiembrie a.c., s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri sau sectoare de drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul unui utilaj. Tot în această zonă, în cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat pe trei drumuri sau sectoare de județene, cu două utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 25 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu două utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe două drumuri județene, cu un utilaj. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 20 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri județene, cu două utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 27 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.

Comenteaza