Cum se apără Consiliul Județean Cluj referitor la activitatea de deszăpezire. Au fost acuzați că n-au intervenit

Cum se apără Consiliul Județean Cluj referitor la activitatea de deszăpezire. Au fost acuzați că n-au intervenit

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au ținut să facă o serie de precizări în legătură cu activitatea de deszăpezire derulată în județ.

În urma unor articole apărute în presa clujeană, referitoare la activitatea de deszăpezire derulată în județul Cluj, forul administrativ județean formulează următoarele precizări:

- Sectorul de drum Cluj – Oradea este parte a drumului NAȚIONAL DN 1. Or, după cum se cunoaște, Consiliul Județean Cluj are în atribuții doar deszăpezirea drumurilor JUDEȚENE, nu a celor naționale sau europene cum este cazul sectorului Cluj – Oradea.

- În ceea ce privește drumul județean 109V Pădureni – Satu Lung, acesta este, într-adevăr, parte a rețelei de drumuri administrată de Consiliul Județean Cluj. Cu toate acestea, unele dintre afirmațiile apărute în presă nu reflectă, în totalitate, realitatea din teren.

Astfel, afirmația potrivit căreia, pe acest drum județean, în lungime de 12,46 kilometri, nu s-a intervenit deloc, este complet neadevărată! De altfel, în cuprinsul acelorași articole se precizează faptul că drumul este unul impracticabil pe distanță de doar 50 de metri.

În realitate, din cauza structurii reliefului, porțiunea de drum la care se face referire este una intens expusă viscolului și efectelor acestuia. Acest fapt poate fi constatat inclusiv din imaginile prezentate în mass-media, motiv pentru care acțiunile de deszăpezire întreprinse nu au avut efectul scontat și dorit.

Reamintim, de asemenea, faptul că intervențiile de deszăpezire și de combatere a poleiului se desfășoară, conform normativelor în vigoare, DOAR DUPĂ ÎNCETAREA VISCOLULUI, a ninsorii viscolite sau a altor condiții meteorologice extreme.

În urma fiecărei reclamații referitoare la calitatea serviciilor de deszăpezire, prestatorii de servicii aflați în relație contractuală cu forul administrativ județean sunt notificați în regim de urgență, pentru remedierea cât mai rapidă a acestor situații.

Mai mult decât atât, în cazurile în care se constată încălcări ale obligațiilor asumate, Consiliul Județean Cluj sancționează pecuniar prestatorii de servicii.

Comenteaza