Cum s-a desfăşurat simularea Bacalaureatului la Cluj VIDEO

Cum s-a desfăşurat simularea Bacalaureatului la Cluj VIDEO
Aproximativ 5000 de elevi clujeni din clasa a 12-a au simulat astăzi prima probă a Bacalaureatului, cea de Limba Română. Conducerea inspectoratului şcolar s-a declarat mulţumită de numărul celor prezenţi. În această săptămână, liceenii vor mai trece prin două sau trei simulări. Este vorba de examenele la limba maternă, la materia de profil şi la materia la alegere.

Simulrea examenului de bacalaureat a început astăzi în peste 60 de licee din judeţul Cluj. Experimentul este o iniţiativă a autorităţilor din învăţământul preuniversitar, care încearcă să crească în acest fel cu cel puţin 10 la sută rata promovabilităţii la Bac.

Vezi ce spun câţiva dintre elevii care au dat astăzi examenul de bacalaureat, în materialul video

Conducerea Inspectoratului Şcolar Cluj a menţionat rata mare a participării elevilor la acest test. "Mi se pare că de această dată profesorii şi părinţii au perceput altfel simularea Bacalaureatului", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "Am vorbit la şcoli, lipseau unul, doi, cel mult şapte elevi din 100. E un procent foarte, foarte bun".

Simularea Bacalaureatului a fost precedată săptămâna trecută în judeţul Cluj de simularea testelor naţionale de către elevii claselor a 8-a. Rezultatele testelor de limba română şi de limbă maternă vor fi anunţate mâine de către conducerea Inspectoratului Şcolar.

Reporter: Cristian Todea
Imagine: Zoltan Szucs

Comenteaza