Cum învaţă elevii clujeni biologie cu ajutorul telefonului mobil VIDEO

Cum învaţă elevii clujeni biologie cu ajutorul telefonului mobil VIDEO
Educaţia ţine pasul cu noile mijloace de comunicare. Şcoala Discovery dă peste cap modelul clasic de curs şi propune învăţarea cu ajutorul televizorului şi al telefonului mobil. Elevii spun că, în acest fel, asimilează mult mai uşor lecţiile de matematică, biologie, fizică şi chimie.

Proiectul Şcoala Discovery a ajuns şi în România. Profesorii îşi construiesc orele pe baza emisiunilor difuzate zilnic de cunoscutul post de televiziune. Lecţiile devin astfel mult mai interactive, iar elevii învaţă cu ajutorul televizorului, dar şi al telefonului şi desenelor.

"Telefonul mobil este un accesoriu pe care îl are fiecare elev. Evaluarea în loc să se facă sub forma unor întrebări sau sub forma unui mini test, se face sub forma unui filmuleţ pe patru, cinci slide-uri, respectiv coli de hârtie prin care cu ajutorul desenelor şi a cuvintelor să demonstreze sau să arate ceea ce au înţeles", spune profesorul de biologie Mihaela Crişan.

Lecţiile moderne au stârnit interesul elevilor încă de la prima oră de curs. "Învăţăm prin joc şi aşa e mai distractiv şi ni se fixează mai bine în memorie toate detaliile. Facem chestii interactive şi învăţăm mult mai uşor biologia", spun ei.

Mijloacele media folosite în scopuri educative au fost bine primite şi de părinţi.

"Ca părinte am fost foarte impresionată când fiul meu a venit acasă şi m-a întrebat: "Mami când sunt emisiunile Discovery?", spune Maria Petrindean, părintele unuia dintre copii.

Programele educative Discovery se adresează elevilor din clasele V - XII. În judeţul Cluj, proiectul a fost implementat în şase şcoli, selectate în funcţie de performanţele elevilor. Proiectul a fost lansat la jumătatea lunii ianuarie şi se va derula pe parcursul întregului an 2012. Şcoala Discovery este o colaborare între Ministerul Educaţiei şi postul de televiziune cu acelaşi nume.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza